Takarékosság
Segítségért kiált a FöldSegítségért kiált a Föld

Március 6-a az energiatakarékosság világnapja. Ezen a napon az energia gazdaságos és környezetkímélő felhasználására, valamint az alternatív energiaforrások alkalmazásának fontosságára hívják fel a figyelmet. (origo.hu)


  • Szinte semmi energiát nem fogyaszt az új ruhaszárító

    A Tennesse-ben élő Ayyoub Momen olyan új eljárást dolgozott ki, mely energiatakarékosan szárítja a ruhákat. És 14 másodperc alatt kész a ruhadarab. (piacesprofit.hu)


  • Még áram sem kell a hordozható mosógéphez

    Hordozható mosógépet fejlesztett ki a Yirego nevű kanadai cég, tette közzé a Designtaxi. A Druminak elnevezett eszköz végre lehetővé teszi, hogy táborozás közben is kimossunk bármilyen ruhát, ráadásul semmilyen elektromosságot nem igényel, még napenergiát sem használ. (origo.hu)+(VIDEÓ!)


  • Sokat tettünk, de még nem eleget: ma van a Föld NapjaSokat tettünk, de még nem eleget: ma van a Föld NapjaVilágszerte több mint 125 országban ma ünneplik a Föld Napját, amikor akciókkal, programokkal hívják fel a lakosság figyelmét, hogy takarékoskodjunk jobban bolygónk erőforrásaival. De az elmúlt évtizedekben – bár sok mindent tettünk – még mindig nem eleget. (piacesprofit.hu)
  • FÖLD ÓRÁJA 60+FÖLD ÓRÁJA 60+Március 28-án a világ számos nagyvárosa, közintézménye, vállalata és otthona elsötétül egy órára, hogy szimbolikusan kiálljon az éghajlatváltozás elleni harc fontossága mellett. A Föld Órája idén is a tettekről szól, a vállalásokat és a cselekvést ünnepli. (greenfo.hu)+(VIDEÓ!)
  • Szükséges az óraátállítás?Szükséges az óraátállítás?Vasárnap tér át Magyarország a nyári időszámításra. Éjjel kettő órakor háromra kell előre állítani az órákat. Ennek szükségességéről világszerte komoly viták vannak. Energiát spórolunk meg vele - ez a legtöbbször hallott érv az óraátállítás mellett. (inforadio.hu)
  • Fűtés helyett nanohuzalos ruha?Fűtés helyett nanohuzalos ruha?Nanohuzalos ruházattal védekezhetünk fűtés nélkül a hideg ellen a Stanford Egyetem kutatói által kifejlesztett technológiának köszönhetően. (nepszava.hu)
NRGENS