Takarékosság
Közel a sötétség órájaKözel a sötétség órája

Szombaton este világszerte lekapcsolják a villanyokat 60 percre. Magyarországon nyeremény is jár az akcióban legaktívabb településnek. Az energiatakarékosságra és az életmód újragondolására buzdító, Föld órája elnevezésű globális környezetvédelmi kampányhoz bárki csatlakozhat, ha március 29-én 20.30-tól egy órára lekapcsolja otthona világítását - olvasható a Természetvédelmi Világalap (WWF) közleményében. (hir24.hu)


  • Paks árának feléből az összes családi házat lehetne szigetelni

    Paks árának feléből, azaz 1,6 ezer milliárd forintból 25 év alatt megvalósítható lenne egy, az összes magyar családi ház leszigetelésére irányuló energiahatékonysági program, ám a fejlesztéseket már mindössze 64 milliárd forintból el lehetne indítani. (hvg.hu)


  • Felére vághatja az energiaárat az önkiszolgálás

    Egy év alatt másfélszeresére nőtt azoknak a német vállalatoknak a száma, amelyek maguk állítják elő a tevékenységük során felhasznált energiát. Nagy és kis cégek egyaránt erre az útra lépnek, hogy lefaragják energiaszámlájukat. (napi.hu)


  • Utasaiból nyert árammal csökkenti a rezsit egy vasútállomásUtasaiból nyert árammal csökkenti a rezsit egy vasútállomásRendhagyó ökomegoldással spórol egy francia vasútállomás: speciális panelek segítségével az utasok lépésenergiáját konvertálják árammá. A Calais közelében fekvő St Omer vasútállomás köveit koptató utasok valószínűleg nem is tudják, mennyivel csökken általuk a létesítmény villanyszámlája. (hvg.hu)
  • Takarékra kapcsol a FacebookTakarékra kapcsol a FacebookBeint az Intelnek a Facebook, mely három éven belül a processzormulti termékeinél energiatakarékosabb szerverekre és csipekre kívánja lecserélni eszközparkját. (piacesprofit.hu)
  • Tízmilliós energia-megtakarítás várhatóTízmilliós energia-megtakarítás várhatóJelentős energiamegtakarítást tud felmutatni a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium annak az önkormányzati projektnek köszönhetően, mely tavaly valósult meg az intézményben — tájékoztatta lapunkat Vantara Gyula. (beol.hu)
  • Mintegy 17 ezer forintot spórolhatnak évente új számítógéppel a háztartásokMintegy 17 ezer forintot spórolhatnak évente új számítógéppel a háztartásokAz idősebb asztali számítógépek a háztartások legéhesebb energiafogyasztói közé tartoznak. Míg egy új ultrabook - a gép pontos típusától és a rajta futtatott szoftverektől függően - éves energiaköltsége nem haladja meg az 1 600 forintot, addig ez a szám az ötéves asztali PC-k esetében körülbelül 18 000 forint – napi átlagos 8 órás bekapcsolt állapot mellett. (edfdemasz.hu)
NRGENS