Takarékosság2015 március 28

FÖLD ÓRÁJA 60+

FÖLD ÓRÁJA 60+

Március 28-án a világ számos nagyvárosa, közintézménye, vállalata és otthona elsötétül egy órára, hogy szimbolikusan kiálljon az éghajlatváltozás elleni harc fontossága mellett. A Föld Órája idén is a tettekről szól, a vállalásokat és a cselekvést ünnepli. (greenfo.hu)+(VIDEÓ!)

A világ Március 28-án sötétségbe borul egy órára, azonban az éghajlatváltozás elleni küzdelem itt nem áll meg, sőt. Amikor kilenc éve Sydneyből útjára indult a mozgalom, a szervezőknek csupán annyi célja volt, hogy a díszkivilágítások lekapcsolásával figyelmeztessenek a hétköznapi energiapazarlás éghajlatváltozásban betöltött szerepére és arra, hogy csupán egy gombnyomás kell ahhoz, hogy változtassunk a szokásainkon és ezzel időt adjunk magunknak.

Az azóta eltelt években a Föld Órája a világ legnagyobb közösségi kezdeményezése lett, amely 162 ország, több mint 7000 városában köt össze vállalatokat, intézményeket és magánszemélyeket az egy órán túlmutató cselekvés előmozdításában, hogy együtt küzdjünk az éghajlatváltozás hatásai ellen. A Föld órája idei célkitűzései között szerepel a megújuló energiaforrásokhoz való hozzáférés biztosítása Thaiföldön, Tanzániában és a Fülöp szigeteken, néhány helyi természetvédelmi projekt kiemelt támogatása többek között Ugandában, Indonéziában, Új Kaledóniában, Portugáliában és Kolumbiában, illetve néhány fenntarthatóságot célzó törvénytervezet elfogadtatása Ugandában, Nepálban és Malajziában.

A WWF az Európai Unió energia stratégiájának egyik tanácsadójaként idén többek között olyan folyamatok szakmai előkészítői között dolgozik, amelyek a fenntartható gazdasági és társadalmi fejlődés célkitűzéseihez igazodó munkahelyek teremtését, csökkentett energiahasználatú otthonok támogatását, illetve a fenntartható kereskedelmi és mezőgazdasági elvek bevezetését célozzák.

Teljes cikk >>

Forrás: greenfo.hu

NRGENS