Újrahasznosítás
Otthonainkban kelnek új életre az elektromos autók leselejtezett akkumulátoraiOtthonainkban kelnek új életre az elektromos autók leselejtezett akkumulátorai

Itt a megoldás az elektromos járművekből kiszerelt régi aksicsomagok újrahasznosítására. Szépen lassan hazánkban is egyre több olyan személyautó látható a forgalomban, melynek meghajtásáról tisztán elektromos energia gondoskodik. (hvg.hu)


  • Többletenergia szennyvíziszapból

    A Fővárosi Csatornázási Művek már nemcsak saját felhasználásra termel szennyvíziszapból megújuló energiát, hanem időnként többlet elektromos energiát is képes előállítani, amit kitáplálnak az országos hálózatba. (portfolio.hu)


  • Dízelt gyárt a flakonokból egy új magyar üzem

    Több mint egymilliárd forintos ráfordítással a műanyaghulladékot károsanyag-kibocsátás nélkül feldolgozó, kísérleti üzemet épített a Felső-Bácska Tározós Szélpark Kft. a Tolna megyei Faddon. (hvg.hu)


  • Megnyitott az első újrahasznosító pláza Megnyitott az első újrahasznosító pláza Megnyitott az első olyan pláza, ahol kizárólag újrahasznosított termékeket árulnak. Az egyik osztályon leadhatjuk, ami már nem kell, a többi tizennégy szaküzletben pedig megvehetjük, amire szükségünk van, a bútortól az it-cuccokig. (piacesprofit.hu)
  • Svédországban annyira dübörög az újrahasznosítás, hogy kifogytak a szemétbőlSvédországban annyira dübörög az újrahasznosítás, hogy kifogytak a szemétbőlAnnyira jól működik Svédországban az újrahasznosítás, hogy évek óta külföldről importálják a szemetet. A svéd háztartási hulladékok kevesebb mint egy százaléka került hulladéklerakókba 2011 óta. (24.hu)
  • Óceáni hulladékból gyárt cipőt az AdidasÓceáni hulladékból gyárt cipőt az AdidasAz óceánokban felgyűlt műanyaghulladékból készített sportcipőt az Adidas, a Parley for the Oceans (nagyjából: párbeszéd az óceánokért) nevű környezetvédő szervezettel közösen. A cég tavaly már bemutatta az újrahasznosított anyagból készülő cipőjük koncepcióját, de azóta le is gyártottak 7000 darabot, november közepétől bárki vehet belőlük. (index.hu)
  • Lehet, hogy 80 éves aludobozból iszunk? Lehet, hogy 80 éves aludobozból iszunk? Akár 13 napig ingyen és folyamatosan üzemeltethetnénk TV-nket, vagy 316 órán át működtethetnénk számítógépünket, illetve akár 100 napig egyfolytában világíthatnánk szobánkban annyi energiával, amennyit a „Dobod Be Magad” környezetvédelmi kampány egy-egy résztvevője által szelektíven gyűjtött alumíniumdobozok újrahasznosításával megtakarított az ország. (piacesprofit.hu)
NRGENS