Újrahasznosítás2012 február 13

Szelektív hulladékfeldolgozó épülhet

Szelektív hulladékfeldolgozó épülhet

Százhuszonhét Vas megyei településen kezdődhet meg, vagy kerülhet magasabb szintre a szelektív hulladékkezelés az uniós támogatással tervezett nyugat-dunántúli regionális hulladékkezelési projekt alapján, amelynek lakossági fórumai jelenleg is zajlanak a megyében – közölte az MTI érdeklődésére hétfőn Marton Zsolt, a regionális hulladékkezelési önkormányzati társulás elnöke. (mno.hu)

A csaknem 2 milliárd forintot igénylő beruházás az Európai Unió Kohéziós Alapjának támogatásával a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) keretén belül valósulhat meg 2014 végéig , ha a pályázat második fordulójában is kedvező lesz a döntés – mondta.

A kétfordulós pályázat során az első fordulóban az unió támogatta egy olyan hulladékgazdálkodási program megtervezését és előkészítését, amely mindenben megfelel a XXI. század igényeinek – fűzte hozzá.
A projekt a megvalósítás szakaszába érkezett, a tervek szerint idén indul az építkezés, és 2014 második felében már működnie kell az új hulladékkezelési rendszernek – tájékoztatott Marton Zsolt (Fidesz), aki Szombathely alpolgármestere is.

A beruházás eredményeként a szelektív hulladékkezelő központ – „válogatómű” – Szombathelyen épül meg, hét vasi településen létesül hulladékudvar, megyeszerte 80 darab úgynevezett hulladékszigetet és 150 üveggyűjtő pontot alakítanak ki – sorolta.

Megszervezik a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést, 27 ezer 500 darab házi hulladékkomposztáló edényzetet bocsátanak a lakosság rendelkezésére, a szelektíven gyűjtött hulladék elszállításához pedig gépjárműveket is beszereznek – tájékoztatott az önkormányzati társulás elnöke.

Ajánló


Teljes cikk >>

Forrás: mno.hu/Aiolus News


NRGENS