Újrahasznosítás2017 június 07

Otthonainkban kelnek új életre az elektromos autók leselejtezett akkumulátorai

Otthonainkban kelnek új életre az elektromos autók leselejtezett akkumulátorai

Itt a megoldás az elektromos járművekből kiszerelt régi aksicsomagok újrahasznosítására. Szépen lassan hazánkban is egyre több olyan személyautó látható a forgalomban, melynek meghajtásáról tisztán elektromos energia gondoskodik. (hvg.hu)

Magyarországon egyelőre még kevés az olyan viszonylag régi e-autó, melyből már ki kellene selejtezni a megfáradt akkumulátorokat, azonban más országokban már most komoly problémát jelent ezeknek az energiatárolóknak az újrahasznosítása.

A Renault most azt találta ki, hogy az elektromos autókból kiszerelt akkumulátoroknak új életet ad az otthonainkban, még pedig oly módon, hogy a Powervault beszereli azokat az újfajta otthoni energiatároló rendszereibe. Ezek az aksik ilyen célra tökéletesen megfelelnek, és segítségükkel akár 30 százalékkal olcsóbbá válhat az otthoni energiatárolás.

A Powervault első körben tesztelés céljából ötven olyan háztartást lát el újrahasznosított villanyautó akkumulátorokkal, melyek napelemek segítségével termelnek adott esetben eltárolandó energiát. A teszt a jövő hónapban kezdődik meg és egy éven át fog tartani, a tapasztalatokra építkezve pedig a későbbiekben piaci termékként is felbukkanhatnak majd az újrahasznosított telepekre épülő otthoni energiatárolók.

Teljes cikk >>

Forrás: hvg.hu

NRGENS