Üzemanyagcella
A Toyota villámgyorsan megelőzte a Tesla zöld kamionjátA Toyota villámgyorsan megelőzte a Tesla zöld kamionját

Nagyon úgy tűnik, hogy a közeljövőben szerencsére nemcsak a személyautók, hanem a hatalmas teherautók is egyre zöldebbek lesznek. És itt most nem a fényezés színére gondolunk. (hvg.hu)


  • Még el se terjedtek az e-autók, máris versenytársuk támadt

    Az akkumulátoros meghajtás inkább a városokban hasznos, a távolsági szállításban jobb kilátásokkal kecsegtet az üzemanyagcellás megoldás. Igaz, ehhez gyakorlatilag még egyetlen töltőállomás sincs a világon. (hvg.hu)


  • Feladja az üzemanyagcella-fejlesztést a Mercedes

    Az elmúlt tizenöt évben szinte minden nagyobb autógyártó foglalkozott üzemanyagcellás hajtások fejlesztésével, és sokáig úgy tűnt, ez a megoldás veheti át a belsőégésű motor helyét. A Mercedes az első, amely ki meri mondani, hogy az út nem erre vezet. (totalcar.hu)


  • A Toyota visszahívja az összes Mirai autójátA Toyota visszahívja az összes Mirai autójátA Toyota szerdán bejelentette, hogy visszahívja az összes, jelenleg forgalomban lévő Mirai típusú hidrogénhajtású autóját az üzemanyagcella-rendszer által generált kimeneti feszültség okozta problémák miatt. Az eset mintegy 2800 járművet érint. (kitekinto.hu)
  • Üzemanyagcellás targoncák melóznak a ToyotánálÜzemanyagcellás targoncák melóznak a ToyotánálA Toyota bejelentette, hogy két üzemanyagcellás villástargoncát állított munkába a Tojota városban működő Motomacsi üzemében. A járműveket a Toyota Industries Corporation gyártotta. (vezess.hu)
  • Közös gyártásba kezd a Honda és a GMKözös gyártásba kezd a Honda és a GMA General Motors és a Honda már három éve fejleszti közösen üzemanyagcella-technológiáját – külön-külön mindkét cég több évtizedes múlttal rendelkezik ezen a területen – és most a közös gyártásról is megegyeztek. (totalcar.hu)
  • Az IKEA új megoldással biztosítja üzleteinek energiaigényétAz IKEA új megoldással biztosítja üzleteinek energiaigényétAz Ikea biogázzal működő üzemanyagcellákat tervezett, amely segítségével már több üzlethelyiségét is üzemelteti. Összesen 1,5 megawatt kapacitású egységek az üzletek tetején elhelyezett napelemes rendszerek által összegyűjtött energiát tárolják. (smartinvest.hu)
NRGENS