Üzemanyagcella
Új hidrogén-autót készített a HyundaiÚj hidrogén-autót készített a Hyundai

Bár eldőlni látszik, hogy hidrogén helyett villamos energiával közlekedhetünk a jövőben, úgy tűnik, még az üzemanyag-celláról sem mondott le minden gyártó. (totalcar.hu)


  • Feladja az üzemanyagcella-fejlesztést a MercedesFeladja az üzemanyagcella-fejlesztést a MercedesAz elmúlt tizenöt évben szinte minden nagyobb autógyártó foglalkozott üzemanyagcellás hajtások fejlesztésével, és sokáig úgy tűnt, ez a megoldás veheti át a belsőégésű motor helyét. A Mercedes az első, amely ki meri mondani, hogy az út nem erre vezet. (totalcar.hu)
  • A Toyota visszahívja az összes Mirai autójátA Toyota visszahívja az összes Mirai autójátA Toyota szerdán bejelentette, hogy visszahívja az összes, jelenleg forgalomban lévő Mirai típusú hidrogénhajtású autóját az üzemanyagcella-rendszer által generált kimeneti feszültség okozta problémák miatt. Az eset mintegy 2800 járművet érint. (kitekinto.hu)
  • Üzemanyagcellás targoncák melóznak a ToyotánálÜzemanyagcellás targoncák melóznak a ToyotánálA Toyota bejelentette, hogy két üzemanyagcellás villástargoncát állított munkába a Tojota városban működő Motomacsi üzemében. A járműveket a Toyota Industries Corporation gyártotta. (vezess.hu)
  • Közös gyártásba kezd a Honda és a GMKözös gyártásba kezd a Honda és a GMA General Motors és a Honda már három éve fejleszti közösen üzemanyagcella-technológiáját – külön-külön mindkét cég több évtizedes múlttal rendelkezik ezen a területen – és most a közös gyártásról is megegyeztek. (totalcar.hu)
NRGENS