Üzemanyagcella
Ilyen is van? Tengeralattjárót fejleszt a General MotorsIlyen is van? Tengeralattjárót fejleszt a General Motors

Új fejezethez érkezett a General Motors és az Amerikai Egyesült Államok hadseregének közös története, ugyanis a napokban bejelentették, hogy önvezető, hidrogén hajtású, üzemanyagcellás tengeralattjárót fejleszt a GM és a haditengerészet. (hvg.hu)


  • Megfizethető Toyota jön, ami csak vízgőzt ereget

    Állami támogatásokkal ugyan, de annyiba fog kerülni az új üzemanyagcellás modell, mint a kisebb hatótávolságú és lassabban tölthető villanyautók. Legalábbis Japánban, ha minden igaz. (origo.hu)


  • A hidrogénmeghajtású drónok forradalma

    Egy brit cég azt állítja, hogy fejlesztése gyökeresen átalakítja a dróntechnológiát. Első ránézésre olyan, mint a kereskedelmi forgalomban kapható szerkezetek, ám ez a kísérleti modell hidrogénnel működik. Az égési folyamat mellékterméke víz és meleg levegő. A feltalálók azt mondják, megoldották a rövid repülési idő és az üzemanyag-utánpótlás problémáját. (euronews.com)+(VIDEÓ!)


  • A jövő zászlóshajója a LexustólA jövő zászlóshajója a LexustólA jövőbe tekintő Lexus LF-C (Lexus Future Flagship Car - Fuel Cell, azaz Lexus leendő zászlóshajó - üzemanyagcella) bepillantást enged mindazon formatervezési és technológiai fejlesztésekbe, amelyek a vállalat leendő csúcskivitelű szedánjában kaphatnak helyet. (formula.hu)
  • A Pininfarina megmutatta, milyen lehetne a jövő versenyautójaA Pininfarina megmutatta, milyen lehetne a jövő versenyautójaA H2 Sportot hidrogén hajtja, az elektromotor 503 lóerővel repíti a gépet. Egy igazi különlegességgel lepte meg a közönséget kedden a Pininfarina a Genfi Autószalonon. (hvg.hu)
  • Jön a vízzel-sóval működő mobiltöltőJön a vízzel-sóval működő mobiltöltőSvéd kutatók fejlesztették ki azt a mobilkészülékek töltését forradalmasító találmányt, amely a világ jelenlegi legkisebb és legerősebb üzemanyagcellás hordozható eszköze. (bitport.hu)+(VIDEÓ!)
  • Hidrogénüzemanyag-cellákat tervez az easyJet a gépeireHidrogénüzemanyag-cellákat tervez az easyJet a gépeireHidrogénüzemanyag-cellákat tervez az easyJet a repülőgépeire, hogy ezzel csökkentse Airbusai fogyasztását, a tervek szerint ezzel a megoldással évente akár 50 ezer tonna kerozint is megspórolhatnak - írta a The Guardian. (airportal.hu)
NRGENS