Üzemanyagcella
Forze VI: a leggyorsabb vizet pöfögő autóForze VI: a leggyorsabb vizet pöfögő autó

A Forze VI nem valamelyik nagy autógyár kísérleti modellje. Több mint hetven egyetemista munkáját dicséri, és láthatóan profi munka: olyan műszaki megoldásokat hordoz, amelyek talán az autózás jövőjét testesítik meg. Pontosabban a sportos autózásét. (totalcar.hu)+(VIDEÓ!)


  • Tisztább jövőbe fektet az Audi

    Valószínűleg az első üzemanyagcellás szériamodell, a Toyota Mirai bemutatása is szerepet játszott az Audi – illetve a mögötte álló VW konszern – döntésében: elkezdik fejleszteni saját üzemanyagcellás hajtásláncukat. (totalcar.hu)


  • Már készül a vizet kipufogó BMW

    A BMW ugyan nem fog össze a Teslával – végül az érdemi tárgyalásokig sem jutottak – viszont a Toyota segítségével tovább bővítené valóban tiszta üzemű modelljeinek körét. Úgy tudjuk, a Mirai hidrogén-hajtású, üzemanyagcellás, villanymotoros hajtásának egyes elemeit használják következő újdonságukban, amelyet januárban mutatnak be. (totalcar.hu)


  • Autóipari technológiával szolgálja ki cégközpontját a Toyota Autóipari technológiával szolgálja ki cégközpontját a Toyota Hidrogén üzemanyagcellával termel magának áramot a Toyota észak-amerikai értékesítési központja. A Los Angelesben működő vállalat éves energiaszükségletének mintegy felét biztosítja az a rendszer, amely ugyanazon az elven működik, mint a ma még kísérleti fázisban lévő, ám hamarosan forgalomba kerülő FCEV modellek. (logisztikama.hu)
  • Jövőre már kapható az üzemanyagcellás autóJövőre már kapható az üzemanyagcellás autóEzer darab üzemanyagcellás autót dob piacra 2015-ben a Toyota és a Honda - közölte japán Nikkei Asian Review című japán lap. A hosszabb távok megtételére is alkalmas elektromos autók kezdőára 10 millió jen, azaz mai árfolyamon számolva 22 millió forint alatt lesz majd a lap információi szerint. (napigazdasag.hu)
  • Ne nevessen, most már tényleg jön a vízgőzt kipufogó autóNe nevessen, most már tényleg jön a vízgőzt kipufogó autóA hamar lemerülő akkuk helyett mini erőművek látnák el energiával a mai villanyautókat, ha a gyártók régi ígéreteiket betartva megkezdték volna az üzemanyagcellák sorozatgyártását, de nem így történt. Csak késik a technológia, vagy nem is lesz belőle semmi? Netán az olajlobbi közbelépett? (origo.hu)+(VIDEÓ!)
  • Több mint 60 éves tüzelőanyagcellás traktorTöbb mint 60 éves tüzelőanyagcellás traktorKét évvel ezelőtt a 2011-es Agritechnica-n mutatkozott be a New Holland hidrogénmeghajtású tüzelőanyagcellás NH2 traktora, amelynek a továbbfejlesztésén azóta is gőzerővel dolgoznak Basildonban. (agroinform.com)
NRGENS