Üzemanyagcella2017 február 15

A Toyota visszahívja az összes Mirai autóját

A Toyota visszahívja az összes Mirai autóját

A Toyota szerdán bejelentette, hogy visszahívja az összes, jelenleg forgalomban lévő Mirai típusú hidrogénhajtású autóját az üzemanyagcella-rendszer által generált kimeneti feszültség okozta problémák miatt. Az eset mintegy 2800 járművet érint. (kitekinto.hu)

A cég elmondása szerint különleges körülmények között fennáll annak a lehetősége, hogy a kimeneti feszültség meghaladhatja a maximális határértéket, ezért inkább visszahívják az összes járművet és mielőbb orvosolják a problémát.

Mostanáig a Toyota mintegy 2840 Mirai autót értékesített Japánban, az Egyesült Államokban, néhány európai piacon, valamint az Egyesült Arab Emírségekben.

A Toyota kereskedésekben ingyenesen frissítik majd a üzemanyagcella-rendszer szoftverét. A folyamat körülbelül fél órát vesz igénybe.

A Toyota 2014 decemberében kezdte el forgalmazni a hidrogénüzemű Miraikat a hazai piacon, Japánban, arra tett kísérletként, hogy bevezesse az iparágat a legújabb technológiába. A Toyota a hibridek legésszerűbb, következő generációs opciójaként népszerűsítette az üzemanyagcellás járműveket annak ellenére, hogy a hidrogén töltőállomások hiánya továbbra is komoly akadály a tömeges fogyasztás tekintetében.

Teljes cikk >>

Forrás: kitekinto.hu

NRGENS