Üzemanyagcella2016 november 22

Újabb üzemanyagcellás ipari erőművet épít a FuelCell és az E.ON

Újabb üzemanyagcellás ipari erőművet épít a FuelCell és az E.ON

Egy németországi kereskedelmi központban áll majd a FuelCell és az E.ON Connecting Energies következő, második üzemanyagcellás erőműve. A két társaság Manheimben, a Friatec Ag. számára építette első közös erőművét. (energiainfo.hu)

A tervek szerint - derül ki a fejlesztéssel kapcsolatos sajtójelentésekből - 2017 tavaszán kezdődik a második üzemanyagcellás hő- és villamosenergia termelésre szolgáló egység építése. A különlegesen nagy hatékonyságú kapcsolt energiatermelő berendezést a FuelCell Energy Solutions üzemelteti és tartja majd karban egy hosszútávú megállapodás keretében.

Az üzemanyagcellás erőmű közvetlenül az energiát használó épület mellett áll majd, és csaknem 80 százalékban fedezi a léteseítmény áram, hőenergia és melegvíz szükségletét. Ez az energiatermelési forma az egyik leginkább alkalmas megoldás szakértők szerint a decentralizált energiatermelésre. A kis alapterület, a csendes működés, és a zéró kibocsátás különösen alkalmassá teszi városi környezetben az energiatermelésre az üzemanyag cellás technológiát.

Teljes cikk >>

Forrás: energiainfo.hu

NRGENS