Víz
A víz védelmére szólítottak fel BudapestenA víz védelmére szólítottak fel Budapesten

A víz ma a legveszélyeztetettebb erőforrás, ezért el kell érni, hogy a politikai gondolkodás és cselekvés legfontosabb kérdésévé váljon - jelentette ki Áder János köztársasági elnök a Budapesti Víz Világtalálkozó 2016-ot megnyitó beszédében hétfőn, Budapesten. (tozsdeforum.hu)


  • 23 millió köbkilométernyi talajvizet rejt a Föld

    Becslések szerint 23 millió köbkilométernyi talajvizet rejt a Föld, és ennek a mennyiségnek kevesebb mint hat, de az is lehet, hogy csupán egyetlen százaléka - emberi mércével mérve - megújuló energiaforrás - állapították meg a szakemberek. (origo.hu)


  • A víz országaként mutatkozik be Velencében Magyarország

    A vízzel kapcsolatos legújabb magyar fejlesztések mutatkozhatnak be a Milánói Világkiállítás kísérőprogramjaként Velencében megrendezett Pianeta Acqua (Víz Bolygó) szakkiállítás Blue Drop (Kék Csepp) című szakmai hetén október 6. és 10. között. (ma.hu)


  • Egyre komolyabb gondokat okoz a vízhiányEgyre komolyabb gondokat okoz a vízhiányVilágszerte komoly gondot okoz a megfelelő vízellátás biztosítása, a klímaváltozás következményeként pedig egyre erősebb intenzitású lesz a csapadékhullás, ám ezek eloszlása az évben egyenlőtlenebbé válik. (mno.hu)+(VIDEÓ!)
  • Fogy a vízkészlet: minden 20. másodpercben meghal egy gyermekFogy a vízkészlet: minden 20. másodpercben meghal egy gyermekA Világgazdasági Fórum 2015-ös jelentése szerint a vízhiány ma már minden kontinenst érint. Az élen Ausztrália áll, szorosan követi Afrika, a tartós szárazság problémát okoz Amerikában is. (hirado.hu)
  • Zselés vízgolyó válthatja fel a palackozott ásványvizetZselés vízgolyó válthatja fel a palackozott ásványvizetOoho! névre hallgat a golyócska és a szájban egy harapással szétpukkan. A londoni innováció óriási mennyiségű palack gyártásától kímélné meg a világot. A találmány köztulajdon, mert kitalálói bőkezűen a creative commons kategóriába sorolták. (piacesprofit.hu)+(VIDEÓ!)
  • ENSZ: csökkenni fog az elérhető víz mennyiségeENSZ: csökkenni fog az elérhető víz mennyiségeBár 2050-ben még rendelkezésünkre fog állni elegendő édesvíz, hogy a várhatóan 9 milliárdra növekvő lakosság élelmezése megoldható legyen, de a túlfogyasztás, szennyezés és az éghajlatváltozás egyéb hatásai miatt világszerte több régióban csökkenni fog az elérhető víz mennyisége. (vg.hu)
NRGENS