Zöld TV
Fenntartható mezőgazdaságFenntartható mezőgazdaság

A fenntartható mezőgazdaság a Greenpeace egyik kampánya. A kezdeményezés célja, hogy az ökológiai gazdálkodást népszerűsítse, ami a fenntartható mezőgazdaság záloga. (OzoneNetwork.hu)+(VIDEÓ!)


  • Áder János az Egyenlítő című műsorban

    Klímánk védelme a 21. század egyik legfontosabb kérdése. Ennek kapcsán adott interjút Áder János köztársasági elnök az Egyenlítő című műsorban. A klímaváltozás elleni tevékenysége miatt az államfő támogató üzenetet kapott Ban Ki Mun ENSZ-főtitkártól is. (OzoneNetwork.hu)+(VIDEÓ!)


  • Április 22. a Föld Napja

    Mióta ünnepeljük április 22-én a Föld Napját és mi a jelentősége? A Föld Napját 1970-ben egy amerikai fiatalember, Denis Hayes hirdette meg. A kaliforniai férfi elkötelezett környezetvédőként döntött úgy, hogy egy zöld mozgalmat szervez. Kezdeményezéséhez 25 millió amerikai csatlakozott. (OzoneNetwork.hu)+(VIDEÓ!)


  • Öko City 2015Öko City 2015Az Öko City kiállításon interaktív módon ismerkedhetnek meg a látogatók a környezettudatos, költséghatékony építkezés során alkalmazandó technológiákkal. Egészen az ötlettől a beköltözésig segít energiabarát tanácsokat adni. (OzoneNetwork.hu)+(VIDEÓ!)
  • Zöld Övezet - Hetesi Zsolt az orosz földgáz hazai jövőjérőlZöld Övezet - Hetesi Zsolt az orosz földgáz hazai jövőjérőlMi lesz az energiaellátás biztonságával, ha nem épül meg a Déli Áramlat? Hetesi Zsolt az orosz földgáz hazai jövőjéről (indavideo.hu)
  • HidrogéngazdaságHidrogéngazdaságA hidrogén lehetne a jövő környezetszennyezés-mentes energiaforrása. A Magyar Hidrogén és Tüzelőanyag-cella Egyesület két éve alakult, de a szakértők közös munkája már öt éve tart. Célja, hogy összefogja mindazokat, akik ezen a területen potenciálisan szóba jöhetnek, mint együttműködő partnerek. Magyarországon a hidrogénnel, mint kérdéssel, először 2006-ban foglalkoztak egy szimpóziumon. (OzoneNetwork.hu)+(VIDEÓ!)
  • SzélenergiaSzélenergiaMagyarország vajon hol tart a megújuló energiaforrások felhasználásában? A válasz azért is fontos, mert Magyarország egy olyan vállalást tett az Európai Uniós felé, hogy 2020-ra az éves összfogyasztás 14%-át megújuló energiaforrásokból fogja fedezni. (OzoneNetwork.hu)+(VIDEÓ!)
NRGENS