Zöld TV
Megújul az OzoneNetwork tévéMegújul az OzoneNetwork tévé

Február 25-én új arculattal mutatkozik be az egyre erősödő magyar öko-tévé. Az OzoneNetwork megújuló látványvilágának vizuális alapjait Yann Arthus Bertrand légifotói adják, aki közös küldetésünk miatt örömmel támogatja csatornánkat. A megújuló arculat egy előretekintő vizuális gondolkodás eredménye. Az OzoneNetwork logojában szereplő ózon molekulát stilizáló, összekapcsolódó körök az eddiginél nagyobb szerepet kapnak, gyakorlatilag folyamatosan jelen lesznek a képernyőn – mondja Pálmai L. Ákos az Origo Zrt programigazgató-producere – “Az arculatváltás a beharangozókat és a naponta többször jelentkező hírszolgáltatásunkat is érinti, így egyedülálló módon folyamatos látványvilágot alakítunk ki a csatornán. (OzoneNetwork.hu)


 • Termálvíz-hasznosítás Magyarországon

  2015. Június 30-től kötelező a termálvíz visszajuttatása a talajba. A rendelet az energiahasznosítás céljából termelt vizet érinti. A termálvíz megújuló energiaforrásként a környezetbarát energiatermelés jövőjének záloga lehet. Magyarország geotermikus nagyhatalom, a magyar termálvízkincs az ország vízrajzának különleges adottsága. A szentesi kórház fűtésre 95%-ban termál energiát hasznosít, mivel a termálvizes fűtés költsége negyede a földgázos fűtésének. A termálvizet továbbá a mezőgazdasági szektorban is hasznosítják valamint a fólia- és üvegházakban öntözésre is alkalmazzák. ((OzoneNetwork.hu) + (VIDEÓ!)


 • Zöld nevelés gyerekeknek

  Az Európalánta Egyesület „Bábozd Zöldre az Otthonod” c. óvodai környezeti nevelési programjával, a Zöld Világom Egyesületet pedig természet közeli kézműves foglalkozásokkal, vetélkedőkkel, rajzversenyekkel, kiállításokkal, kirándulásokkal igyekszik megismertetni a legkisebbekkel a fenntarthatóság és a zöld gondolatok fontosságát. (OzoneNetwork.hu) + (VIDEÓ!)


 • Az első magyar környezeti tanácsadó iroda: ökoszolgálatAz első magyar környezeti tanácsadó iroda: ökoszolgálatAz ökoszolgálat az első olyan magyarországi szervezetet, amelynek célja segítséget nyújtani a lakosságnak a környezetbarát életmód felvételében. A társulás küldetése, hogy pozitív példákkal, praktikus ötletekkel, szakmai tudásukkal minél több embernek segítsenek a takarékosabb, környezettudatosabb életmód kialakításában. (OzoneNetwork.hu) + (VIDEÓ!)
 • Ki ölte meg az elektromos autót? Színes, szinkronizált, amerikai Dokumentumfilm, 89 percKi ölte meg az elektromos autót? Színes, szinkronizált, amerikai Dokumentumfilm, 89 percEz volt az egyik leggyorsabb, leghatékonyabb autó, amit valaha is készítettek. Villannyal, elektromossággal működött, nem bocsátott ki szennyező anyagot, és az autóipar élmezőnyébe röpítette az amerikai technológiát. Azok a szerencsés kevesek, akik vezethették, többé nem akartak megválni tőle. Akkor miért zúzta be a General Motors az EV1 elektromos járműflottáját az arizonai sivatagban? (energiaoldal.hu)
 • Két éve történt a vörösiszap-katasztrófaKét éve történt a vörösiszap-katasztrófaMár két év is eltelt az ajkai vörösiszap-katasztrófa óta, de vannak, akik sosem felejtik el a tragédia napját. 2010. október 4-én 12:25 perckor a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. Ajka melletti tízes vörösiszap-tározó kazettája átszakadt. Az egymillió köbméternyi erősen lúgos, mérgező, maró hatású zagy percek alatt elöntötte Kolontárt és Devecsert, befolyt a házakba, magával sodorta az embereket, autókat és minden mozdítható tárgyat. (OzoneNetwork.hu) + (VIDEÓ!)
 • A vörösiszap-katasztrófa: Új, saját gyártású dokumentumfilm premierje az OzoneNetwork TV műsoránA vörösiszap-katasztrófa: Új, saját gyártású dokumentumfilm premierje az OzoneNetwork TV műsoránMár két év is eltelt az ajkai vörösiszap-katasztrófa óta, de vannak, akik sosem felejtik el a tragédia napját. Az OzoneNetwork TV stábja az iszapömlés idején is a helyszínen forgatott, és most visszatértek megnézni, mi változott az elmúlt időszakban. A film feltárja a tragédia okait és következményeit, a településen végzett mérések döbbenetes adatait, valamint a látványos számítógépes grafikákkal megmutatja, mi történt az iszapömlést megelőző pillanatokban. (OzoneNetwork.hu) + (VIDEÓ!)
 • Hulladékból design termékHulladékból design termékEgy 2010-es adat szerint 65000 tonna szelektív hulladék gyűjt össze Magyarországon - ez a szám évről évre növekszik. A legnagyobb mennyiségben újrahasznosításra kerülő hulladék a papír és az üveg. A szemétdombra küldött alapanyagokból mutatós öko- design tárgyak készülnek, a cél a mindennapi használhatóság. Az újrahasznosított hulladékokból magasabb és alacsonyabb hozzáadott értékű termékeket lehet gyártani. Magasabb esetén a műanyag palackból akár könyv is készülhet, az alacsonyabbakat pedig ismételten kivonják a forgalomból és újrahasznosítják. (OzoneNetwork.hu) + (VIDEÓ!)
 • Magyar tervezésű az első úszósziget
 • Erdőkárok a magyar erdőkben
 • Olajfúrás az északi-sarkon
NRGENS