Zöldbefektetés
Lendületben az európai zöldkötvénypiacLendületben az európai zöldkötvénypiac

Jó hír a környezettudatos befektetések követőinek: a zöld kötvények térnyerése tovább folytatódik, a svéd SEB bankcsoport ugyanis beszállt a zöldenergia befektetésekbe. Történetük során először bocsátottak ki saját zöld kötvényeket 500 millió euró (532 millió dollár) értékben, amivel alacsony szén-dioxid-kibocsátású közlekedési projekteket terveznek finanszírozni. (smartinvest.hu)


  • Kína jelentősen növeli zöldenergia-befektetéseit

    Kína 2500 milliárd jüan értékben (ami egyenlő 361 milliárd amerikai dollárral) tervez befektetni az alternatív energetikai megoldásokba 2020-ig – jelentette be a kínai nemzeti energia-igazgatóság. (smartinvest.hu)


  • Bill Gates és gazdag társai egymilliárd dollárral védenék a környezetet

    Bill Gates tucatnyi más gazdag emberrel karöltve bejelentette, hogy egymilliárd dolláros alapot indítanak a zöldenergia-termelés támogatására. A terv, hogy egy olyan hosszú távú energiatermelési technológiát támogassanak, amely drasztikusan csökkentheti az üvegházhatású gázok kibocsátását. (portfolio.hu)


  • Külön tőzsdét hoznak létre a zöld-kötvényeknek LuxemburgbanKülön tőzsdét hoznak létre a zöld-kötvényeknek LuxemburgbanA Luxemburgi Értéktőzsde szeptember 27-én jelentette be, hogy külön értéktőzsdét hozott létre a megújulóenergetikával foglalkozó energetikai vállalatok által kibocsátott zöld-értékpapírok számára. (smartinvest.hu)
  • 500 millió dollárnyi zöld kötvényt bocsát ki a Starbucks500 millió dollárnyi zöld kötvényt bocsát ki a StarbucksEgyre több egyesült államokbeli cég ismeri fel a megújulóenergetika előnyeit. Az utóbbi években a Google mellett a Facebook és az Apple vállalatok is lépéseket tettek a fenntartható fejlődés irányába. A napokban a Starbucks nemzetközi kávéházlánc jelentette be, hogy zöld kötvények kibocsátásába kezd, méghozzá 500 millió dollár értékben. (smartinvest.hu)
  • Kína egyik legnagyobb bankja három régióban bocsát ki zöld kötvényeketKína egyik legnagyobb bankja három régióban bocsát ki zöld kötvényeketFolytatódik a globális zöldkötvény-kibocsátási hullám. A pekingi székhelyű Bank of China (BOC) 3 milliárd dollár értékben bocsájt ki zöld kötvényeket különböző pénznemekben. A BOC egyike a Kínai Népköztársaság négy nagy állami tulajdonú kereskedelmi bankjának. A bank Kínán kívül Európában és az Egyesült Államokban fogja értékesíteni zöld kötvényeit.(smartinvest.hu)
  • Megújuló energia: újabb részvények érkeznek Budapestre ősszelMegújuló energia: újabb részvények érkeznek Budapestre ősszelAz ALTEO megkapta a felügyeleti jóváhagyást, ősszel jöhet a részvénykibocsátás - magánbefektetőket is várnak. Komoly beruházásokra gyűjtik a tőkét. (privatbankar.hu)
NRGENS