Zöldbefektetés
Egy Mars-expedíciónyi pénz van a megújuló energiaforrások kutatásábanEgy Mars-expedíciónyi pénz van a megújuló energiaforrások kutatásában

Az elmúlt tíz év technológiai fejlődése sokkal olcsóbbá tette a megújuló energiát - mondta Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség vezető közgazdásza az InfoRádió Aréna című műsorában. (portfolio.hu)


  • Zöld kötvényeket bocsát ki az Apple

    1,5 milliárd dollár értékben bocsát ki zöld kötvényeket a Szilícium-völgy ásza, az Apple. A befolyó pénzt arra fordítják, hogy megújuló energiákra állítsák rá a vállalat energiafogyasztását, és szigeteljék az épületeiket. (piacesprofit.hu)


  • Milliárdos nagyságrendű megtérülést hoz a megújulóenergetikára való áttérés

    New York egy ötmilliárd dolláros befektetéssel érné el, hogy az áramellátás 50%-át megújuló energiaforrások biztosítsák. A zöld energia megtérülését mutatja, hogy a projekt 39 milliárd dollárral csökkentené a lakosság energiahasználati díjait az elkövetkező 10 év alatt. (smartinvest.hu)


  • A keselyűk lecsapnak a megújuló energiáraA keselyűk lecsapnak a megújuló energiáraNéhány magántőke-társaság szembemegy a trendekkel, és igyekeznek lecsapni a bajba jutott európai megújuló energia eszközökre. A cél, hogy a zavarosban vadászva idővel busás profitokat zsebeljenek be. (investor.hu)
  • A szektorba fektetett pénz fele a megújulóenergetikába érkezikA szektorba fektetett pénz fele a megújulóenergetikába érkezikAdójóváírások és kormányzati támogatások révén nagymértékben nő a tiszta energiába való befektetések száma. A megújulóenergetika egyrészt hatalmas üzlet, másrészt szükséges lépés ahhoz, hogy a vállalatok képesek legyenek lépést tartani a piaci verseny résztvevőivel. (smartinvest.hu)
  • Az olajvállalatok is megújuló energiába teszik a pénzüketAz olajvállalatok is megújuló energiába teszik a pénzüketA fosszilis energiahordozók és legfőképpen az olaj botladozása miatt, Norvégia vezető olajvállalata 200 millió eurót fektet be a megújuló energiaforrások területén. (smartinvest.hu)
  • A megújulóenergetika felé fordulnak a befektetőkA megújulóenergetika felé fordulnak a befektetőkAz eredmények és hozamok egyre jobban bizonyítják, hogy a hagyományos fosszilis energiaforrásokba történő befektetések már nem csupán a környezetszennyezés miatt elkerülendőek. (smartinvest.hu)
NRGENS