Zöldbefektetés
Kevesli a bankbetét hozamát? Vegyen energiakötvényt!Kevesli a bankbetét hozamát? Vegyen energiakötvényt!

A megújuló energia jobb üzlet, mint egy bankbetét - olyannyira, hogy az Egyesült Királyságban új befektetési, üzleti modellt is épített erre az ausztrál székhelyű BCD Energy vállalat. A konstrukció lényege, hogy a befektetők olyan mini-kötvényeket jegyezhetnek a vállalatnál, amelyekből az napelemeket telepít szerte az Egyesült Királyságban. Az értékesített zöldáramból befolyó bevételek pedig fedezik a kötvények hozamát. (chikansplanet.blog.hu)


  • Így csinálhat pénzt napelemből, napkollektorból

    A napenergia-hasznosítás nem csak a rezsiszámla-csökkentés révén hozhat pénzt, hanem az iparág cégeinek részvényein keresztül is. Cikkünkben a szektor főbb európai képviselőit, mint befektetési célpontokat vesszük sorra. (napi.hu)


  • Hasítanak a zöldek a tőzsdén

    Jó befektetés volt tiszta energetikai technológiákkal foglalkozó vállalatokba fektetni a pénzt, derül ki az Ernst&Young legutóbbi tanulmányából. Az elmúlt pénzügyi év során a zöld energetikai szektor világszerte 26 milliárd dollárral növekedett. A tanulmány készítése során 424 vállalat eredményeit elemezték, ezek összesen 512.500 munkavállalót foglalkoztattak, piaci kapitalizációjuk pedig 2013 áprilisában elérte a 170 milliárd dollárt, amely 18 százalékos növekedést jelent az előző év áprilisában mért mutatókhoz képest. (chikansplanet.blog.hu)


  • Biztosítás a megújuló energiák szektorábanBiztosítás a megújuló energiák szektorábanAmilyen mértékben nő a megújuló energiák szektora, olyan mértékben nő az igény a biztosítási és kockázatáthárítási megoldások iránt. 2020-ig a zöld energia területén a beruházások várhatóan 50 %-kal nőnek és ez a biztosításokra fordított összegeknek több, mint megduplázását is jelenti. (Aiolus News)
  • A szél- és a napenergia uralja a zöld befektetéseketA szél- és a napenergia uralja a zöld befektetéseketA szél- és a napenergia uralja a zöld befektetéseket – állapította meg a Worldwatch Institute legújabb jelentésében. A dokumentumból kiderül, hogy növekszik a napból és a szélből származó energia-fogyasztás is. A napenergia-fogyasztás az elmúlt évben 58%-kal nőtt, elérte a 93 TWh-át, míg a szélenergia-felhasználás 18,1 %-kal nőtt, és jelenleg 521, 3 TWH-nál tart. (Aiolus News)
  • Zöldbefektető társaság komoly zöldenergia projekteket finanszírozna!Zöldbefektető társaság komoly zöldenergia projekteket finanszírozna!A befektető Közép-Kelet-Nyugat Európában számos, a hitelcéloknál részletezett beruházást megfinanszírozott. Az Európai Unión kívüli országokban (Szerbia,Bulgária,stb) is tud segíteni. A megújuló energiaforrások hasznosításával kapcsolatos projektek pénzügyi megvalósításával kapcsolatban az alábbi megoldást javasoljuk....(energiacentrum.com)
  • Igen! Ez egy igazán jó módszer! Nekem való! Ennél jobbat még nem láttam! Csináljuk együtt!Igen! Ez egy igazán jó módszer! Nekem való! Ennél jobbat még nem láttam! Csináljuk együtt!A címbéli mondatok azoktól a lelkes érdeklődőktől származnak, akik közelebbről is megismerték az Energiacentrum új Közösségi Zöldenergia Franchise Rendszerét és csatlakoztak ahhoz. Ez az új módszer három önállóan is kiváló, jól átlátható üzleti lehetőséget kínál úgy, hogy széles közönség számára teszi lehetővé a csatlakozást. Minden bizonnyal az egyik legdemokratikusabb, leginnovatívabb megoldás azok számára, akik az összefogás és zöldenergia hasznosítás együttes erejéből kívánnak előnyben részesülni. (energiacentrum.com)
NRGENS