Zöldbefektetés
Hit, remény, szeretet – vannak egyáltalán erkölcsös befektetések?Hit, remény, szeretet – vannak egyáltalán erkölcsös befektetések?

Sok egyház írja le tagjainak, hogy mely befektetések egyeztethetők össze az adott hit elveivel, milyen eszközökbe szabad pénzüket elhelyezni, de világi alapon, etikai elvek alapján is születnek ajánlások, szerveződnek befektetési alapok. Mégis, hogy mely befektetés nevezhető etikusnak, és melyik nem, nagyon nehéz eldönteni – és ezért is dönti el szinte mindenki másképp. (privatbankar.hu)


  • NRGens 50: a Zöldbefektetés.

    A jelenlegi világgazdasági helyzetben egyértelművé vált, hogy a jövő az olyan társadalmilag felelős, fenntartható jólétet szolgáló befektetéseké, mint amilyenek a zöldenergiához kapcsolódó befektetések is. A most bevezető kedvezményekkel megvásárolható, nagyteljesítményű NRGens 50 szélgenerátor egy kisebb lakópark vagy irodakomplexum teljes éves energiaszükségletét termeli meg és hamarabb megtérül, mint az államkötvények, kiszámíthatóbb a részvénycsomagoknál, valamint biztonságosabb az ingatlanbefektetéseknél. (energiacentrum.com)


        NRGENS