Zöldbefektetés2016 április 13

A Világbank további támogatással száll be a megújuló-energetikába

A Világbank további támogatással száll be a megújuló-energetikába

A Világbank a napokban jelentette be új tervezetét, miszerint egy 30 gigawatt teljesítményű megújuló-energetikai projekthez ad támogatást, ami duplája az eddigi – 2015-ös klímacsúcson elhangzott megállapodásokat segítő – hozzájárulásainak. (smartinvest.hu)

A támogatási rendszer 250 milliárd dolláros összeget mozgósítana a lakossági megújuló-energetikai projektekre 2020-ig. Az IFC – ami szintén a Világbank szervezet tagja – szintén csatlakozik a fenntarthatósági folyamatok finanszírozásához, ezért további 3,5 milliárd dollárral járulna hozzá a támogatási tervhez évente, ezt kiegészítve pedig további 13 milliárd dollárral támogatná a privát szektort a megújuló-energetikai fejlesztésekben.

A tervezet segítséget nyújt azon nemzeteknek, amelyek önerőből nem tudnák teljesíteni a klímacsúcson elfogadott fenntarthatósági megállapodásokat. Az Világbank átfogó terve, hogy felgyorsítsák az éghajlatváltozás mérséklésére irányuló törekvések kiaknázási lehetőségeit a következő öt évben, amelyet a nagyteljesítményű megújuló-energetikai rendszerek létesítésével, valamint a fenntarthatóságot preferáló városok létrejöttének szorgalmazásával és környezetbarát közlekedési megoldások támogatásával próbálnak elérni. A nemzetközi pénzügyi csoport a környezetvédelem és a fenntarthatóságra való nevelés egy kiemelkedően fontos téma, hogy ökológiai lábnyomunkat csökkenteni tudjuk. A pénzügyi szervezet tervei közt szerepel az is, hogy tegyen a fenntartható halászat- és erdőgazdálkodásért.

A Világbank által kiadott támogatási rendszere eredetileg 2015 októberében született meg, a jelenlegi állás szerint pedig évente 29 milliárd dollárral támogatnák évente a fenntarthatósági fejlesztéseket, egészen 2020-ig, ezzel pezsdítve az iparág körüli légkört, ami a befektetők számára is egyre kedvezőbbé teszi a megújuló-energetikai projekteket, vállalati befektetési lehetőségeket.

Teljes cikk >>

Forrás: smartinvest.hu

NRGENS