Zöldbefektetés2016 március 08

Az elektrotechnikai óriások jelenléte a megújulóenergetika fejlődésének alapköve

Az elektrotechnikai óriások jelenléte a megújulóenergetika fejlődésének alapköve

Az elektrotechnikai óriások a megújulóenergetikai piaci jelenlétükkel komoly szerepet vállalnak abban, hogy a zöld energia még elérhetőbb legyen a társadalom számára mind pénzügyileg, mind a létesítés terén. (smartinvest.hu)

Befektetési szempontból a fosszilis energiahordozókkal foglakozó cégek papírjainak értéke csökken, míg a megújulóenergetikai vállalatok egyre vonzóbb célpontot jelentenek a befektetők számára, csak a szélenergia piacon 8 százalékos növekedés várható az elkövetkező években. A beruházások mértéke globálisan elérte a 329 milliárd dollárt a tavalyi évben.

A szélerőművek piacán világszerte 8 százalékos növekedés várható 2016 és 2020 között. A piac folyamatos bővülésének alapja a befektetések megtérülésének rendkívüli mértéke. Az adójóváírások és kormányzati támogatások révén nagymértékben nő a tiszta energiába való befektetések száma, ehhez pedig az is hozzájárul, hogy a lakossági és vállalati megújulóenergetikai beruházások támogatása kiemelt szerepet kap az EU források között.

A nagy kereslet vonzza a megújulóenergetikába történő befektetéseket. A kimutatások szerint azok az országok különösen érdekeltek, amelyek korábban a fosszilis energiahordozókat részesítették előnyben. A változás oka a smart energy management filozófiájában rejlik: a magas hatásfokkal működő, energia-megtakarítást fokozó vagy megújuló energiaforrásokat használó fejlesztések egyre nagyobb megtérülést hoznak a vállalatoknak.

Az egyre modernebb szélturbinák használata nagyban befolyásolta a hatékonyságnövekedést villamosenergia-termelés szélenergia szegmensében. A szélerőművek még hatékonyabbá tételét elősegítették a technológiát biztosító elektrotechnikai nagyvállalatok: a Siemens, ABB, vagy az Omron. Az olyan fejlesztéseiknek köszönhetően, mint a generátor forgási sebességének és a széltorony pozicionálása irányának az automatizált megváltoztatása, a szélerőművek vezérlése még hatásosabb lett. Az elektrotechnikai óriások, a megújulóenergetikai piacra történő belépésükkel hozzájárultak ahhoz, hogy a megújulók még könnyebben elérhetőek legyenek a társadalom számára mind pénzügyi, mind létesítési szempontból.

Teljes cikk >>

Forrás: smartinvest.hu

NRGENS