Zöldbefektetés2016 július 01

Megújuló energia: újabb részvények érkeznek Budapestre ősszel

Megújuló energia: újabb részvények érkeznek Budapestre ősszel

Az ALTEO megkapta a felügyeleti jóváhagyást, ősszel jöhet a részvénykibocsátás - magánbefektetőket is várnak. Komoly beruházásokra gyűjtik a tőkét. (privatbankar.hu)

A Magyar Nemzeti Bank jóváhagyta az ALTEO Group anyavállalata, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. nyilvános részvény-kibocsátási tájékoztatójának közzétételét, ezzel megnyílt az út a smart energy management szolgáltatásokat nyújtó vállalat őszre tervezett nyilvános részvényértékesítése előtt.

Az ALTEO Group a következő években 10-14 milliárd forint értékben tervez befektetést és beruházást megvalósítani, ehhez szeretné biztosítani az önerőt a részvénykibocsátással.

Várják a magánbefektetőket is

"Az ALTEO részvények őszre tervezett nyilvános kibocsátása során az intézményi mellett hangsúlyosan számítunk a magánbefektetőkre is. Az iparág és a szakmailag felkészült magyar vállalatok előtt az elkövetkező években kiemelkedő lehetőségek nyílnak majd meg, amelynek részeseivé szeretnénk tenni a kisbefektetőket is. Régóta tervezzük ezt a lépést, a vállalat már évekkel korábban felkészült erre, de most úgy látjuk, hogy jelenleg a gazdasági környezet is számunkra kedvezően alakul” – mondja Ifj. Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója.

Ugyanakkor hozzátette: a nemzetközi tőkepiacok történései hatással lehetnek a tőkebevonást érintő végső tulajdonosi és igazgatósági döntésekre, de jelenleg minden érdekelt elkötelezett a részvényértékesítési program őszi elindítása mellett.

Teljes cikk >>

Forrás: privatbankar.hu

NRGENS