Zöldbefektetés2016 április 06

A megújuló-energetikai verseny a befektetőknek kedvez

A megújuló-energetikai verseny a befektetőknek kedvez

Kína, a korábban legnagyobb légszennyező ország mára a legnagyobb megújulóenergetikai befektetővé nőtte ki magát. (smartinvest.hu)

A kiugró eredményekért a távol-keleti ország energetikaiparának alig öt év alatt lezajló változása felel, amelynek következtében megelőzte az addigi legnagyobb megújulóenergetikai befektetőt, az Európai Uniót. Kelet-Ázsia legnagyobb országa 101,2 milliárd dolláros költésével, 2015-ben kétszer annyit költött megújulóenergetikai beruházásokra, mint az EU.

A változás oka a smart energy management filozófiájában rejlik, ugyanis a magas hatásfokú, megújuló energiaforrásokat használó fejlesztések nem csupán energiahatékonyak, de egyre nagyobb megtérülést hoznak világszerte. A megújuló energiaforrásokra épülő iparágak globális fellendülése a szektorba történő befektetések mértékének növekedéséhez vezet, így a befektetői oldal is profitálhat a megújulóenergetika felvirágzásából.

Az ázsiai energetikaipar fejlődésének mértéke tovább növekedhet a közeljövőben épülő új szél- és napenergia erőművek építésének köszönhetően. Csak a szélerőművek piacán világszerte 8 százalékos növekedés várható 2020-ig.

A létesítések költségét csökkentik az energetikai óriások szektorban lévő jelenléte. A modern technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a szélturbinák jóval hatékonyabb működésre is képesek, ilyen újítás például a generátor forgási sebességének és a széltorony irányának automatizálása.

A fenntartható fejlődés érdekében tett lépések közé sorolható, hogy 2015-ben 450.000 elektromos autót értékesítettek Kínában, a Nemzetközi Energiaszövetség adatai szerint pedig a szén-dioxid-kibocsátásának mértéke 1,5 százalékkal csökkent.

Teljes cikk >>

Forrás: smartinvest.hu

NRGENS