Zöldenergia
Zöldenergiára éhesek az amerikai cégekZöldenergiára éhesek az amerikai cégek

Hatalmasra nőtt az amerikai cégek étvágya a megújuló energiaforrásokból származó villamos energia után. A GTM Research adatai szerint a tavalyi évben már az összes elektromos áram vásárlási szerződés negyven százalékát a szélerőművekből származó energiára kötötték a cégek, míg 2013-ban ez még a teljes szerződéskötések alig öt százalékát tette ki. (energiainfo.hu)


  • Hamarabb jön a filléres áram a vártnál

    Egy friss előrejelzés szerint néhány év múlva pariba kerül egymással a szénnel és a nap-, illetve szárazföldi szélenergiával termelt elektromos áram ára. Nem csupán a szénerőműveket, de a gázzal működők egy részét is bezárják. Az áramtermelés költsége 40-60 százalékkal zuhan. (napi.hu)


  • Mindegy mit tesz Trump, néhány év, és teljesen más lesz a világ

    Ahogy a napelemek által előállított energia ára csökken és a megújulók aránya látványosan kezd előretörni az áramtermelésen belül, sorra módosulnak a jövőbeni előrejelzések. Most itt egy részletes elemzés arról, mire számíthatunk 2040-ig. Ha minden igaz, a jövő rózsás, pontosabban zöld. (privatbankar.hu)


  • Emiatt nem lesz már többé drága az olajEmiatt nem lesz már többé drága az olajTavaly nagyon megugrott a megújuló energia térhódítása: a jelenlegi paksi atomerőművi kapacitás 80-szorosát állítottak üzembe világszerte. A teljes kapacitás ezzel 2017 gigawatt (1000 Paks) lett. Idén valószínűleg tovább gyorsul a folyamat, az áramtermelés egyre nagyobb hányadát adják majd a megújulók. (privatbankar.hu)
  • Rábólintottak a megújuló energiára a svájciakRábólintottak a megújuló energiára a svájciakMegszavazta a berni kormány energiaprogramját a svájciak többsége: ennek értelmében az ország 2050-ig fokozatosan átáll a megújuló energia használatára, az atomerőművek pedig csak addig működhetnek, amíg biztonságosak. (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • 4 600 méteres mélységbe fúrtak Izlandon a megújuló energiáért4 600 méteres mélységbe fúrtak Izlandon a megújuló energiáértElképesztő projektje megvalósításához közeledik Izland. A skandináv viharistenről, Thorról elnevezett programmal 4 659 méteres mélységbe fúrtak le egy vulkánba, hogy tiszta geotermikus energiához jussanak. A szakértők úgy vélik, hogy a módszerrel akár 10-szer több energiát nyerhetnek ki, mint a hagyományos vulkáni termálkutakkal. (24.hu)
  • Nap- és szélenergiából építik fel a Paksi Atomerőmű kapacitásátNap- és szélenergiából építik fel a Paksi Atomerőmű kapacitásátAmerika legnagyobb napelemparkjának építésébe vágott bele az Enel Green Power Mexikóban. Folyamatban lévő fejlesztései elkészülése után a társaság névleg a Paksi Atomerőműével megegyező megújuló energiaforrás alapú villamos energia termelő kapacitással fog rendelkezni a közép-amerikai országban. (portfolio.hu)
NRGENS