Zöldenergia
2050-re 139 ország állhatna át teljes egészében a megújuló energiaforrásokra2050-re 139 ország állhatna át teljes egészében a megújuló energiaforrásokra

Egy amerikai kutatócsapat szerint a világ országainak több mint 70 százalékának áramellátását biztosíthatná szél-, víz- és napenergia 2050-re. Az átállással nem csak a globális felmelegedés ellen küzdhetnének, hanem emberi életeket és munkahelyeket is menthetnének. (24.hu)


  • Gigantikus afrikai naperőmű táplálhatja Európa elektromos autóit

    Benyújtotta a Szaharában építendő óriási naperőmű létesítésére vonatkozó engedélykérelmét a TuNur projekt konzorciuma a tunéziai energiaügyi minisztériumnak. Az erőmű a Földözi-tenger mélyén átvezető kábeleken a terv szerint több mint 5 millió európai otthon vagy több mint 7 millió elektromos autó villamos energiával történő ellátását biztosíthatná. (portfolio.hu)


  • Imádják a cégek az olcsó megújuló energiát

    Éveken át a technológiai óriáscégek voltak a legfőbb felhasználók, de újabban az ipari vállalatok is beléptek a sorba, mert a szél- és napenergiás áramtermelés ennyire olcsó lett. Árambeszerzési szerződéseikben akár 10-20 évre is lekötik az energiatermelő kapacitásokat. (piacesprofit.hu)


  • 3 éven belül a megújuló energiák lesznek a legolcsóbbak 3 éven belül a megújuló energiák lesznek a legolcsóbbak Már most számos kulcsfontosságú piacon a megújuló energiákból a leggazdaságosabb új erőművet építeni. A trend folytatódik, egyre több országban ez lesz a legolcsóbb módja az áramtermelésnek. A bank kalkulációja szerint az USA emiatt képes lesz teljesíteni emissziócsökkentését annak dacára, hogy Trump kilépteti az országot a párizsi klímaegyezményből. (piacesprofit.hu)
  • Minden korábbinál jobban zuhan a megújuló energia áraMinden korábbinál jobban zuhan a megújuló energia áraA meglehetősen befolyásos Morgan Stanley befektetési bank elemzői szerint a megújuló energiaforrásokat hamarosan a politika is képtelen lesz megállítani. Egyszerűen arról van szó, hogy a megújulók, mint a nap- és szélenergia rohamléptékben válnak a legolcsóbb energiaforrássá. (444.hu)
  • Ha a megújuló energiáról van szó, a németek nem viccelnekHa a megújuló energiáról van szó, a németek nem viccelnekA német kormány elkötelezte magát amellett, hogy az ország 2050-re az 1990-es szinthez képest 95%-kal csökkenti az üvegházhatású gázok kibocsátását, melynek részeként teljes energiatermelésének legalább 80%-át megújuló forrásokból biztosítaná az évszázad közepére. Úgy tűnik, nem csak az ígérgetés megy. (portfolio.hu)
  • Zöldenergiára éhesek az amerikai cégekZöldenergiára éhesek az amerikai cégekHatalmasra nőtt az amerikai cégek étvágya a megújuló energiaforrásokból származó villamos energia után. A GTM Research adatai szerint a tavalyi évben már az összes elektromos áram vásárlási szerződés negyven százalékát a szélerőművekből származó energiára kötötték a cégek, míg 2013-ban ez még a teljes szerződéskötések alig öt százalékát tette ki. (energiainfo.hu)
NRGENS