Zöldenergia
Bányától a turbináig: rendszerváltás az energetika munkaerőpiacánBányától a turbináig: rendszerváltás az energetika munkaerőpiacán

A megújuló energiaforrások világszerte tapasztalható előretörése nem csak az energiaárak és a technológia, hanem a munkaerőpiac terén is komoly átalakulást hoz magával. (chikansplanet.blog.hu)


 • Szélerőműhöz kapcsolt e-autó gyorstöltő-állomás a Bükk peremén

  Bükkaranyoson adták át az ABB legújabb egyenáramú gyorstöltő állomását. Ez az első olyan gyorstöltő Magyarországon, amelynek villamosenergia-ellátása szélerőműhöz kapcsolódik. (infovilag.hu)


 • Gyorsan nő a kiserőművek száma

  Az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedett a háztartási méretű kiserőművek száma és beépített teljesítőképessége: utóbbi 2008 végén 0,51 megawatt volt, a múlt év végére viszont már meghaladta a 69 megawattot – derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) legfrissebb, pénteken közzétett statisztikai dokumentumából. (vg.hu)


 • Ausztrália 100%-ban átállhat megújuló energiára Ausztrália 100%-ban átállhat megújuló energiáraAusztrália az energiaszükségletének fedezésében 2050-ig 100%-ban átállhatna az megújuló energiaforrások hasznosítására, elsősorban szél- és napenergiára, anélkül, hogy ez túl nagy költségekkel járna, és ez nem okozna visszaesést sem a gazdasági növekedésben, állítja egy új tanulmány, melyet a WWF és az Ausztrál Nemzeti Egyetem (ANU) készített. (kornyezetvedelem.weebly.com)
 • Nem pénzkérdés többé a megújuló energiaNem pénzkérdés többé a megújuló energiaA folyamatos fejlesztések, az adókedvezmények és a befektetések dinamikus bővülése nyomán világszerte drasztikusan csökkennek a megújuló energiaforrásokra épülő infrastruktúra költségei. (chikansplanet.blog.hu)
 • Szélfútta paksi tervekSzélfútta paksi tervekA szakértők fogalmazása szerint „a szélkerekek, napelemek csendes forradalma hamarosan minket is elér”. (bama.hu)
 • Trónok harca után jöhet a zöld forradalomTrónok harca után jöhet a zöld forradalomA marokkói kormány az arab világ államai közül a legelkötelezettebb a megújuló energiaforrások irányába. Nem véletlenül. Az alapvetően szegény ország – a 33 milliós ország éves GDP-je 103 milliárd dollár – a felhasznált tüzelőanyag 95 százalékát importból kénytelen fedezni. (chikansplanet.blog.hu)
NRGENS