Zöldenergia
Saját magát látja el árammal az Eiffel-toronySaját magát látja el árammal az Eiffel-torony

Két új szélturbinát kapott Párizs emblematikus látványossága, az Eiffel-torony. A VisionAIR5 típusú turbinákat a megújuló energiára specializálódott Urban Green Energy nevű cég tervezte. (index.hu)


  • Van még tér a növekedésre

    Legutóbb tavaly januárban nyújtott be Magyarország a megújuló energiaforrásokról szóló tagállami jelentést az Európai Bizottságnak, amelyben a 2011–12-es év adatait hozta nyilvánosságra. (metropol.hu)


  • Medián: az igazi 2/3 tiszta energiát akar Putyin és Paks 2 helyett

    A Greenpeace megbízásából a Medián friss reprezentatív közvélemény-kutatása szerint a bő többség elutasítja az új magyar atomerőmű orosz hitelből való megépítését, és kétharmad inkább a megújuló energiaforrásokat részesítené előnyben. (hvg.hu)


  • Az olajárcsökkenés nem hat a megújuló energiákraAz olajárcsökkenés nem hat a megújuló energiákraAz Egyesült Arab Emírségek szerint az olajárcsökkenésnek valószínűleg nincs hatása a megújuló energiák iparágának fejlődésére. Szultan Ahmed al-Dzsaber államminiszter egy Abu Dzabiban hétfőn rendezett konferencián hangoztatta: a megújuló energiák szektora már túljutott azon a szakaszon, amikor az olajárak befolyást gyakorolhattak rá. (hirado.hu)
  • Az olaj elmosta a napenergiátAz olaj elmosta a napenergiátMár a XIX. században komoly eredményeket értek el a napenergia hasznosításának területén, ám az olajipar fejlődése elfordította a figyelmet e tiszta energiaforrásról. (hir24.hu)
  • 2050-re száz százalékban megújuló energiával működhet Kaposvár2050-re száz százalékban megújuló energiával működhet KaposvárA városvezetés eltökélt célja, hogy a somogyi megyeszékhely energiaellátásban függetlenek legyen és csökkentse a kiszolgáltatottságot. A közszolgáltatások és ez energiaszolgáltatás terén kivívott önállóságnál és függetlenségnél nincs nagyobb dolog. (kapos.hu)
  • Nincsen ennél környezetbarátabb repülőgép!Nincsen ennél környezetbarátabb repülőgép!Biodízelt, szél- és napenergiát is bevet az a speciális repülő, ami a lehető leginkább környezetbarát módon közlekedhet az égen. Ha elkészül, akkor a közösségi finanszírozáson nyugvó BEHA repülő lesz a világ legkörnyezetbarátabb légiközlekedési járműve. (ma.hu)
NRGENS