Zöldenergia
Nagyon sok pénz lesz a megújuló energiák támogatásáraNagyon sok pénz lesz a megújuló energiák támogatására

A következő uniós ciklusban mintegy 800 milliárd forint áll rendelkezésre energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások kiaknázását támogatandó. Ez évi több mint százmilliárd forint uniós támogatást jelent, ami a korábbi tízszerese. (alon.hu)


  • A megújuló energia feldobhatná a gazdaságunkat is

    A 2030-ig tervezett uniós energiacsomag jóval nagyobb energiahatékonyságot, szén-dioxid-kibocsátás csökkentést és megújuló energiaarányt irányoz elő. (gazdasagtv.hu)+(VIDEÓ!)


  • Átalakulóban az európai megújuló-piac

    Az Európai Fényelektromossági Ipari Egyesülés (European Photovoltaic Industry Association, EPIA) kimutatásai alapján az újonnan telepített napelemek áramtermelése tavaly elérte a 38,4 gigawattot, ami 28 százalékos növekedést jelent 2012-höz képest. (energiainfo.hu)


  • Megújuló projekteket támogat az EUMegújuló projekteket támogat az EUÖsszesen egymilliárd euró támogatást ítélt meg kedden az Európai Bizottság 19 olyan projektnek, amelyek célja tiszta, a környezetet nem terhelő energia előállítása. A támogatásra szánt összeg olyan forrásokból származik, amelyet károsanyag-kibocsátók fizettek be az uniós kasszába az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerében, s amit Brüsszel úgy értékel, hogy így a szennyezők pénzéből támogatják azokat, akik környezetbarát energia előállításán dolgoznak. (energiainfo.hu)
  • Egyszerűsödhet a zöld technológiák kereskedelmeEgyszerűsödhet a zöld technológiák kereskedelmeEgyszerűsödhet a zöld technológiák nemzetközi kereskedelme, miután az Egyesült Államok, Kína, az Európai Unió és 11 további ország tárgyalásokat kezdett a Kereskedelmi világszervezetnél (WTO) az e termékeket terhelő vámtételek 1000 milliárd dolláros csökkentéséről. (hirado.hu)
  • A biztosítók fedezhetik a megszűnő zöldenergia-támogatásokat?A biztosítók fedezhetik a megszűnő zöldenergia-támogatásokat?Az európai megújuló energia ipar motorjaként funkcionáló állami támogatások hirtelen megvonását követően a biztosítók olyan termék kidolgozását tervezik, amely védelmet nyújthat az nap- és szélenergia projektek befektetőinek. (biztositasiszemle.hu)
  • Tavaly 42% volt a megújuló energia arány SpanyolországbanTavaly 42% volt a megújuló energia arány SpanyolországbanA spanyol elektromos hálózatot üzemeltető Red Electica Espanola csütörtökön közzétett adatai szerint a kontinentális Spanyolország elektromos áram szükségletének 42,2%-át fedezték a megújuló energiaforrások, elsősorban a szélenergia. (hungarian.cri.cn)
NRGENS