Zöldenergia
Te is segíthetsz! Greenpeace kampány a Zöld Európáért!Te is segíthetsz! Greenpeace kampány a Zöld Európáért!

A Greenpeace Romania újabb kampányt indított, melyben az energiaellátás rendszerének megváltoztatásához kéri a polgárok segítségét. (sepsiszentgyorgy.info)


  • Uniós iránymutatás szabja át a megújuló iparágatUniós iránymutatás szabja át a megújuló iparágatAz Európai Bizottság döntése alapján 2017-től változik a megújuló-energetikai iparág támogatási szabályozása. A kötelező átvételi árak helyét a versenytárgyalás és az árkiegészítés veheti át, amely elsősorban a hosszútávra tervező, jelentős szakmai know-how-val bíró cégeknek kedvez majd. (energiainfo.hu)
  • Egyre többen húzzák a megújuló-energetikai igátEgyre többen húzzák a megújuló-energetikai igát2013 év végén már összesen közel 6,5 millió ember dolgozott a megújuló energiaforrások hasznosítását célzó és kiszolgáló munkahelyeken világszerte – olvasható a Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség (IRENA) legfrissebb felmérésében. (chikansplanet.blog.hu)
  • A kormányra vár a megújuló energia szektorA kormányra vár a megújuló energia szektorKedvező finanszírozási feltételek, s nagyobb állami támogatás mellett jöhetne itthon a fellendülés a zöld energiák területén, amire szükség is lenne a fosszilis energiaforrások apadása, illetve a hazai villamos-energia termelő kapacitások csökkenése miatt. (piacesprofit.hu)
  • Nullára esett a német áram áraNullára esett a német áram áraEgy szép, szeles és napos májusi napon nullára zuhant a német elektromos energia ára körülbelül egy órára a piacon – számolt be egy sajátos piaci eseményről a Business Insider a Renewables Internatonal adataira hivatkozva. (origo.hu)
NRGENS