Zöldenergia
Hidroelektromos projektet indít az AppleHidroelektromos projektet indít az Apple

Nem mindig cégeket vásárol fel az Apple, most éppen egy oregoni zöld energia előállítására képes hidroelektromos projektbe száll be. A beruházás 3-5 megawatt áram előállítására lesz képes, ami 2000-3500 otthon áramellátására lenne elég. (beszeljukmac.com)


  • Kevesebb pénzből több megújuló energia 2013-ban

    Az egy évvel korábbihoz képest 214,4 milliárd dollárral kevesebb pénzt ruháztak be tavaly világszerte a megújuló energiaforrásokat hasznosító energiatermelésbe, globális szinten mégis tovább növekedett a zöldáram részaránya a villamosenergia-termelésben – derül ki a napokban bemutatott Global Trends in Renewable Energy Investment 2014 kiadványból. (chikansplanet.blog.hu)


  • Lassú kiűzetés az édenből a megújulóknak

    Fokozatosan terelnék át piaci alapokra a megújuló energiák támogatását az Európai Bizottság által szerdán elfogadott iránymutatások a környezetvédelem és az energetika terén nyújtható állami támogatások új szabályairól. (bruxinfo.hu)


  • „Nem a nyavalyás hozamon gondolkodom”„Nem a nyavalyás hozamon gondolkodom”Az Apple azt tervezi, hogy hamarosan teljes energiaszükségletét megújuló energiákból elégíti ki. Ez azonban nem tetszik egyes részvényeseknek. Az udvariasságáról híres vezérigazgató, Tim Cook jól lehurrogta őket. (portfolio.hu)
  • Jönnek a zöld kutakJönnek a zöld kutakVárhatóan 2020-tól már alternatív kutak hálózatával találkozhatunk az Európai Unió területén. A tagországoknak kötelező érvényű nemzeti terveket kell benyújtaniuk Brüsszelnek. (napi.hu)
  • Emissziómentesen Németországban Emissziómentesen Németországban Hogy még ütősebbé tegye hálózatról tölthető hibrid modelljének piaci bevezetését, egy hamburgi energiaszolgáltatóval közösen megújuló forrásból származó árammal kényezteti ügyfeleit az Audi. (logisztikama.hu)
  • Csökkenti a világ egyik vezető hatalma a napenergia támogatásátCsökkenti a világ egyik vezető hatalma a napenergia támogatásátJóváhagyták azt a javaslatot, mely átalakítja a japán megújuló támogatási rendszert. Az új rendszer nyertesei a jelentős kapacitással rendelkező szélerőműparkok lesznek, míg a szolár támogatottsága csökken. (portfolio.hu)
NRGENS