Zöldenergia
Nagy biznisz a napenergia a Google-nekNagy biznisz a napenergia a Google-nek

Egyre fontosabbá válik a megújuló energiaforrások használata a technológiai cégek számára, a hatalmas szerverparkok ugyanis rendkívül sok energiát emésztenek fel. (investor.hu)


  • Energiatermelés nem hagyományos úton

    Klímavédelem – biogázok. Áram tárolása földgázként.Hidrogén az E10 hajtóanyag helyett? Németországban „modellkísérletekben” vizsgálták, hogy biogázból, biometánból mennyit lehetne termelni és azok hogyan hatnak az üvegházhatást okozó gázok egyensúlyi viszonyaira, az utóbbiak okozta emissziók mérséklésére. (agroinform.com)


  • Szuperzöld: több áramot termel a Lenovo, mint amennyit elhasznál

    Egyre nagyobb arányban támaszkodnak megújuló energiaforrásokra a tech és telekommunikációs amerikai vállalatok, az Intelnél például a teljes áramfogyasztásukat zöld úton szerzik, a Lenovónál pedig többet termelnek, mint amennyit elhasználnak. (hvg.hu)


  • Berlin már fújhatja a passzát szeletBerlin már fújhatja a passzát szeletA németországi atomerőművek fokoztos leállítása, illetve a szél-, és napenergia termelés túlzott mértékű dotálása miatt idehaza még mindig sokan gondolják úgy, hogy Berlin nem jó úton jár. A valóság ezzel szemben az, hogy Németroszág sosem gondolta azt, hogy az energetikai paradigmaváltást egyetlen, mindenre választ adó döntéssel meg lehet oldani. (hvg.hu)
  • Magyarország szeretne bekerülni a Nemzetközi Megújuló Energia ÜgynökségbeMagyarország szeretne bekerülni a Nemzetközi Megújuló Energia ÜgynökségbeA klímapolitikáért felelős helyettes államtitkár eszmét cserélt a megújulókkal kapcsolatos tapasztalatokról az Abu Dhabi-i Fenntarthatósági Héten. Tárgyalásokat is folytatott, melynek eredménye, hogy tíz magyar diák ingyen tanulhat majd az Emirátusokban. (origo.hu)
  • Megújuló energia kézzelfogható közelségbenMegújuló energia kézzelfogható közelségbenAmiért érdemes ellátogatni a fóti Élhető Jövő Parkba:napelemes kiserőmű és napkollektoros melegvíz-termelő rendszer, szélerőmű, törpe vízerőmű, levegő-víz rendszerű hőszivattyú, energiatároló-visszatápláló rendszer, intelligens energiafelügyeleti rendszer, elektromosautó-töltő berendezések és kisfogyasztású közvilágítás. (greenfo.hu)+(VIDEÓ!)
  • Napkollektor és hőszivattyú is van egy új Pest megyei bölcsibenNapkollektor és hőszivattyú is van egy új Pest megyei bölcsibenTöbb mint negyven kisgyermek elhelyezésére alkalmas bölcsődét építettek zömmel uniós forrásból Szigetszentmiklóson, az intézmény takarékos működtetését zöldenergiával biztosítják – tájékoztatta a fenntartó Cédrus Alapítvány az MTI-t. (hvg.hu)
NRGENS