Zöldenergia
Az örökmozgó és az alternatív energia II.Az örökmozgó és az alternatív energia II.

Az emberiség történelme (számos más párhuzam mellett) úgy is felfogható, mint folyamatos harc, kutatás és kísérletezgetés az egyre hatékonyabb és olcsóbb energiaforrásokért. Megjelent a rendkívül népszerű Konteóblog szerzőjének könyve: tiboru Konteó 1 (- a könyvismertető folytatása - goncolkiado.hu)


  • Az örökmozgó és az alternatív energia

    Az emberiség történelme (számos más párhuzam mellett) úgy is felfogható, mint folyamatos harc, kutatás és kísérletezgetés az egyre hatékonyabb és olcsóbb energiaforrásokért. Megjelent a rendkívül népszerű Konteóblog szerzőjének könyve: tiboru Konteó 1 (goncolkiado.hu)


  • Itt tárolja majd a Facebook az ön adatait is

    Teljes mértékben megújuló energiából nyeri majd a működéshez szükséges árammennyiséget a Facebook másfél év múlva elkészülő új adatközpontja. A Facebook-adatközpontba, melynek az Iowa államban lévő Altoona ad helyet a nem messze lévő wellsburgi szélerőműből érkezik majd az energia. (hvg.hu)


  • 30%-ban megújuló energiák Angliában?!30%-ban megújuló energiák Angliában?!Nagy-Britanniában 2015-től megszüntetik a szárazföldi szélerőművek és a napenergia állami támogatását, cserébe a tengeri szélenergia hasznosítása ugrásszerűen megnő. –Írja a BBC. Az Egyesült Királyság tartani akarja a 2020-as célkitűzéseit, miszerint 30%-ban megújuló energiaforrásokból fedezi villamos-energia fogyasztását. (hir24.hu)
  • Nincs többé kifogás: stabil energiát adhatnak a megújulókNincs többé kifogás: stabil energiát adhatnak a megújulók"Nem fúj mindig a szél", "Nem süt mindig a nap" - ilyen és ehhez hasonló kifogások ma is gyakran elhangoznak a zöldenergia termelés terjedése elleni indokként. Ennek azonban vége, mert egy német kutatási projektben bizonyították: a nap-, szél- és biogáz-erőművek ma is lehetnek akár a teljes rendszer stabilitásának is alapvető elemei. Intelligens vezérlésre van szükség. (hvg.hu)
  • Az új támogatási rendszer nélkül is van élet a zöldenergia-piaconAz új támogatási rendszer nélkül is van élet a zöldenergia-piaconÚj szélerőművekkel, egy rendhagyó napelemes projekttel és és egy szintén nem szokványos gázmotor-értékesítéssel hívta fel a figyelmet magára idén az ALTEO Nyrt. A cég idei működésről, a hazai zöldenergia-termelés helyzetéről és az állami szerepvállalás erősödéséről beszélgettünk Ifj. Chikán Attilával, a csoport vezérigazgatójával. (portfolio.hu)
  • A mintatanyák mellé termálfalut építene MórahalomA mintatanyák mellé termálfalut építene MórahalomHa a fejlesztési elképzelést támogatja a Norvég Alap, a termálfalu központi épülete 200-250 idősnek adhatnak otthont a megújuló energiára építve, illetve a biomassza-tüzelés is nagyon szerepet kaphat Mórahalmon. (szegedma.hu)
NRGENS