Zöldenergia
Az RWE leálítja több üzemét a megújuló energia miattAz RWE leálítja több üzemét a megújuló energia miatt

Németországban növekszik az alternatív forrásokból származó áram mennyisége. Ez azonban gondot jelent az RWE-nek, Németország második legnagyobb energiakonszernjének. írja a Süddeutsche Zeitung. Emiatt a cég úgy döntött, hogy több hagyományos - gáz- és szénbázisú - erőművét leállítja. (vg.hu)


  • Egy kihalásra ítélt falu nagy ötlete

    Hostětín egy csendes cseh falu a Fehér-Kárpátokban, néhány kilométerre a szlovák határtól. A halálos ítéletet 25 évvel ezelőtt mondták ki rá: sem új ház építésére, sem a régiek felújítására nem kaphat senki engedélyt. Legalábbis addig, amíg a szennyvízkezelés kérdését nem oldják meg. Lépni kellett. És ez a 250 fős közösség rá mert lépni egy járatlan útra... (gepnarancs.hu)+(VIDEÓ!)


  • Zöldebbek a céges járművek, mint a magánautók

    Egy luxemburgi gépkocsi lízingelő cég évek óta dolgozik azon, hogy minél több ügyfelét rábírja arra, fizessenek plusz pénzt járműveik emissziójának ellentételezésére. A céges beszerzők hajlandóbbak erre, mint a magánautósok. Az üvegházgáz-kibocsátás ellentételezése (offset) a leggyakrabban úgy történik, hogy az erre szakosodott alapba befizetett összeget faültetésre fordítják, mely annyi karbont köt meg, amennyit a szennyező cég/személy kibocsát egy évben. A karbonsemlegesítést azonban sok esetben úgy végzik el, hogy fosszilis energiahordozók használatát kiküszöbölő projektekbe fektetik a pénzt, mint például megújuló energiás erőművekbe. (piacesprofit.hu)


  • Palo Alto 100% megújuló energiát akar és most rögtön!Palo Alto 100% megújuló energiát akar és most rögtön!Elég a hosszú távú „zöld” célkitűzésekkel és a nagyszabású fenntarthatósági programokkal, amelyeknek eredménye évtizedek múlva válik kézzel foghatóvá. A kaliforniai Palo Alto most rögtön akar 100%-os megújuló energiát. (Aiolus News)
  • Adókedvezményt akarnak a megújulókra a magyarokAdókedvezményt akarnak a megújulókra a magyarokA magyarok elsöprő többsége szerint itthon is adókedvezményt kellene adni a megújuló energiaforrások lakossági telepítésére – derül ki az ABB felméréséből. (energiainfo.hu)
  • Utoléri a szél a szenet?Utoléri a szél a szenet?Győzelemre állnak a megújuló források a világ energiatermelésében: ennek jelenleg ötöde ezekből származik. A Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) előrejelzése szerint alig öt év múlva már 25 százalék lesz ez az arány. Kellenek is az új lehetőségek. (nol.hu)
  • Növekednek a megújuló energia-beruházások a világban, Európában viszont csökkennekNövekednek a megújuló energia-beruházások a világban, Európában viszont csökkennekTovább nőnek a megújuló energiába való beruházások a világban a 2011-es megtorpanás után. Az elsősorban szél- és naptervek által húzott ágazatba 2013 második negyedévében 22%-kal többet ruháztak be, mint az előző negyedévben. (Aiolus News)
NRGENS