Zöldenergia
A megújulók is a gazdagokéi, pedig a szegényeknek is kellene A megújulók is a gazdagokéi, pedig a szegényeknek is kellene

A klímaváltozás elleni védelmet finanszírozó befektetések nagy hibája, hogy nagy erőműveket támogatnak, s csak elenyésző részük folyik kis volumenű megújuló energiás projektekbe a szegény országokban. Holott éppen a szegényeknek lenne rá a legnagyobb szükségük, mert náluk nincsenek kiépített elektromos hálózatok. (piacesprofit.hu)


  • 80 millió embert látna el árammal az energiasziget

    Dánia, Hollandia és Németország létrehozna egy mesterséges szigetet az Északi-tengeren, az oda telepített szélfarm pedig 80 millió ember áramellátását biztosíthatná, írja a Local. Az energiaszigetet az úgynevezett Dogger-padon, Anglia keleti részétől 100 kilométerre építenék meg. (index.hu)


  • Hamarosan csak vészhelyzetben kellenek majd erőművek

    Alapvető átalakulások mennek végbe a világban: a megújuló energiaforrások terjedése és az intelligens M2M megoldások kombinációja teljesen új energiarendszer létrejöttét segíti elő. (piacesprofit.hu)


  • A megújuló szektorban vannak az új álláslehetőségek A megújuló szektorban vannak az új álláslehetőségek Amint arról beszámoltunk, az új építésű szél- és napenergia erőművek már olcsóbban képesek megtermelni az energiát, mint a fosszilis kapacitások. (piacesprofit.hu)
  • Jó hír: egyre nagyobb szerepet kap az alternatív energia az EU-banJó hír: egyre nagyobb szerepet kap az alternatív energia az EU-banA 2016-os év során megvalósult energiaprojektek csaknem 90%-a alternatívenergetikai-beruházás volt Európában, amely jelzi a kontinens gyors ütemű elpártolását a hagyományos energetikai megoldásoktól. (smartinvest.hu)
  • A megújulók húzták az utolsó negyedévben a GE-tA megújulók húzták az utolsó negyedévben a GE-tA GE megújulóenergia üzletága 2016 utolsó három hónapjában igen erős teljesítményt mutatott fel, a megrendelések 32 százalékkal nőttek, csaknem 3,3 milliárd dollárra. A szélenergia üzlet 48 százalékkal ugrott meg az előző év utolsó negyedében a cég közlése szerint.(energiainfo.hu)
  • Nő a megújuló-energetikában való foglalkoztatottak száma AmerikábanNő a megújuló-energetikában való foglalkoztatottak száma AmerikábanAz Egyesült Államokban 25 százalékkal nőtt a napenergia iparágában dolgozók száma 2016-ban, a szélenergia ágazatban pedig szintén növekedés volt tapasztalható, 32 százalékkal nőtt az alkalmazottak száma, derült ki a nemzet energiaügyi hivatalának jelentéséből. (smartinvest.hu)
NRGENS