Zöldenergia
Több mint 10 milliárdos fejlesztés a FőtávnálTöbb mint 10 milliárdos fejlesztés a Főtávnál

Miközben a Főtáv középtávon 15 milliárdos korszerűsítésre készül, megkezdte három mintaépület korszerűsítését is. A társaság az idén tavasszal írt ki pályázatot 50 millió forint értékben épületek korszerűsítésére. A három úgynevezett mintaépület mindegyikében felújítják a melegvíz-rendszert, lakásonként mérhetővé, követhetővé teszik a fogyasztást, továbbá napelemeket szerelnek fel a lakóházak tetejére, amelyek villamos energiát termelnek. (privatbankar.hu)


 • Miért nem épülnek a zöldberuházások a fejlődő világban?

  Összeomlás szélén van az ENSZ szakértői szerint az a CDM szénkvóta rendszer, amely a szegényebb országokat is zöldebb energiákhoz juttatta volna. Hiába futott volna az ENSZ-en keresztül az elmúlt években több milliárd dollár a fejlődő országoknak, környezetbarát energianyerésre, mint a szélfarmok vagy a napfarmok, a helyi kormányzati garancia elmaradt, vagy épp olyan hibák csúsztak az előkészítésbe, amely miatt az egész mozgalom az összeomlás szélén áll. (greenfo.hu)


 • A zöld energia hatása a német innovációra

  Németországban a megújuló energia szektorának fejlődése a szabadalmak sokasodásához vezetett az egész országban. A megújulók fejlődése magával vonta a kutatás fejlődését. A szektorba való beruházások emelkedését a megújuló energiákhoz kapcsolódó szabadalmak szaporodása követte. (Aiolus News)


 • Pandzsáb: 1 GW tiszta elektromos energia 2017-igPandzsáb: 1 GW tiszta elektromos energia 2017-igAz észak indiai Pandzsáb állam intézkedés csomagot készít elő, hogy ösztönözze a megújuló energiák termelését a területén. Adó- és adminisztratív könnyítéseket kilátásba helyeznek. Azzal a szándékkal, hogy csökkentse a hagyományos energia költségeinek terheit, Pandzsáb állam kormánya bejelentett egy új segélycsomagot azok számára, akik a területén megújuló energiába fektettek be. (Aiolus News)
 • A félelem hajtja bele a brit termelőket a megújulóenergia-beruházásokbaA félelem hajtja bele a brit termelőket a megújulóenergia-beruházásokbaA brit farmerek harmada megújulóenergia-befektetést tervez a következő 2 évben, derül ki egy, a Barclays által készített felmérésből. A beruházást tervező farmereknek a 82 százalékát az energiaköltségek növekedésétől való félelem motiválja. A kutatás szerint a farmereknek több mint a negyede – 27 százalékuk - a növekvő energiaköltségeket látják a vállalkozásukat fenyegető legnagyobb veszélynek a következő öt évben, míg tízből egy megkérdezett aggódik az árvolatilitás miatt, írja a thecropsite.com. Majdnem a harmaduk (31 százalék) pedig azt várja a megújuló-energiai beruházástól, hogy csökkenteni fogja a kiadásait, illetve 5000 és 20 000 font közötti többletjövedelmet várnak évente ezektől a beruházásoktól.(agrarszektor.hu)
 • Nap- és geotermikus energiával a kiadások csökkentéséreNap- és geotermikus energiával a kiadások csökkentéséreA közüzemi költségek mérséklése érdekében egyre több önkormányzat igyekszik alternatív energia felhasználásával csökkenteni a kiadásait; vannak, amelyek a napenergia hasznosítását tartják üdvözítőnek, mások a dráguló gáz kiváltására a geotermikus energia felhasználására tértek át, illetve a biomasszából energiát előállító technikai megoldások is terjednek - derült ki az MTI által készített körképből. (kisalfold.hu)
 • Zöldenergia-termelés pedálozással a börtönbenZöldenergia-termelés pedálozással a börtönbenBörtönben végezted? Akkor pedálozz! Brazíliában ez nemcsak szólás-mondás de a valóságban is ez történik az északi hegyek között fekvő San Paolo város, Santa Rita do Sapucai börtönében. Az ötlet egy bírótól származik és azt a büntetési intézet igazgatója, valamint a rabok is azonnal elfogadták. Mint arról az Euronews beszámolt, minden három nap pedálozás után a büntetés ideje egy nappal csökken. (Aiolus News)
 • Lopott napokLopott napokA megújuló energia felhasználása már régen nem azonos a pandamackók megmentéséért (amúgy nagyon helyesen) küzdő zöld romantikával. Az a mi kis országunk egyik legnagyobb baja (tuti kezdés, mert ez az egyik legkönnyebben befejezhető magyar mondat), hogy Simicska Lajos nem valamiféle fejlesztőmérnök vagy szabályos vegyészdinasztia sarja (bár a boszorkánykonyháját azért nem becsülném alá), mert ha zöld ember volna tetőtől-talpig ez a Lajos, és mégsem ufó, akkor a hazai megújulóenergia-beruházások volna a Kárpát-medence aranybányát tojó tyúkja. (sonline.hu)
 • Kiépül a torontói Waterfront
 • Jönnek a zöld miniáramrendszerek
 • Franciaország megtorpant a zöld energia terén
NRGENS