Zöldenergia
Tizenötmilliárd forintos energia-beruházás Észak-AlföldönTizenötmilliárd forintos energia-beruházás Észak-Alföldön

Több mint tizenötmilliárd forint értékű energia-takarékossági, illetve megújuló energia-hasznosítási beruházást valósítottak és valósítanak meg pályázati támogatással a Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzatok, valamint magánszemélyek. (gazdasag.ma.hu)


  • 17 százalékkal nőttek tavaly a beruházások a megújuló energia-szektorban

    Az indiai megújuló energetikai beruházások nagy mértékű beindulásának, valamint az erős amerikai és kínai zöldenergiai növekedésnek köszönhetően globálisan 17%-kal nőttek 2011-ben az alternatív energiába eszközölt beruházások – ez áll az ENSZ környezetvédelmi programjának (UNEP) jelentésében. (Aiolus News)


  • Földhő- és vízi energia Indonézia jövőjében

    Indonézia remek adottságokkal rendelkezik a megújuló energiák tekintetében: a 17 ezer szigetből álló országnak bőséges kínálata van vízforrásokból, valamint számtalan vulkánja révén földhőenergiából. Ezért döntött úgy a jakartai kormány, hogy e források kiaknázására mintegy 300 millió dollárt fektet be. (Aiolus News)


  • 100%-ig megújuló energiára áll át az Apple maiden-i adatbázisa100%-ig megújuló energiára áll át az Apple maiden-i adatbázisaTeljes egészében megújuló energiára áll át 2012 végére az Apple Maiden-i adatbázisa. Az Észak-Karolina államban lévő központ honlapján is megerősítette ezt az év elején beharangozott elképzelést. Ha belegondolunk, hogy a teljes kapacitással működő adatbázis teljesítmény igénye 20 MW, akkor ez mindenképpen lenyűgöző teljesítmény. (Aiolus News)
  • Kalifornia megújulókból származó áramot vásárol MexikótólKalifornia megújulókból származó áramot vásárol MexikótólKét kaliforniai elektromos cég kapott engedélyt arra, hogy megújuló forrásokból termelt áramot vásároljon Mexikótól.A húsz évre szóló szerződés értelmében a San Diego Gas and Electric, valamint az Edison 156 MWh áramot vásárolhatnak, MWh-ként 106 dolláros áron. A szerződés összesen 820 millió dollárról szól. (Aiolus News)
  • „Tökéletes Repülés” Észak-Amerika egén„Tökéletes Repülés” Észak-Amerika egénAz Airbus és az Air Canada elindította első útjára Torontóból Mexikóvárosba az ökológus és bioüzemanyaggal hajtott repülőgépcsalád legújabb tagját. (Aiolus News)
  • KPMG: hiába a visszaesés, továbbra is tarolnak a megújulókKPMG: hiába a visszaesés, továbbra is tarolnak a megújulókA gazdasági visszaesés ellenére a magántőke és infrastrukturális alapok az üzletkötési aktivitások fellendítésére készülnek a következő másfél évben a zöldenergia-piacon - állapítja meg a KPMG napokban megjelent 'Green Power 2012' című éves tanulmánya, amely a vállalatfúziós és felvásárlási (M&A) tevékenységeket tekinti át a globális megújulóenergia-szektorban. (portfolio.hu)
NRGENS