Zöldenergia
Továbbra is hatalmas az erőmű-fejlesztési kedv NémetországbanTovábbra is hatalmas az erőmű-fejlesztési kedv Németországban

Német befektetők és energiacégek összesen 84 nagyerőművi beruházást terveznek jelenleg, közölte a német energia- és vízszövetség, a BDEW, a ma kezdődő hannoveri vásáron. Az erőművi telepítések, illetve modernizálások összesen 42 ezer megawattnyi kapacitást érintenek, több mint 60 milliárd euró értékben - számol be a Reuters. (portfolio.hu)


  • Zöld adatközpontok Izlandon

    Mindig érdekes látni, hogyan válik valóra egy olyan projekt, melyet már jó ideje nyomon követtünk. Eric Woods már 2 éve figyeli a Verne Global-t, és Izlandra tervezett adatközpont campusát, éppen ezért különleges élmény volt számára közvetlenül tapasztalni a fejlődést a múlt havi hivatalos megnyitó eseményen. (Aiolus News)


  • Eredményes a francia zöld gazdaság

    A francia környezetvédelmi minisztérium közlése szerint a zöld gazdaság és a hozzá kapcsolódó szektorok 2010-ben 452 ezer új munkahelyet teremtettek, ami az előző évhez képest 4,5 %-os emelkedést jelent. (Aiolus News)


  • Szudán óriási napenergia-potenciállal rendelkezikSzudán óriási napenergia-potenciállal rendelkezikSzudán kezd komoly figyelmet fordítani az ország megújuló energia-potenciáljára. A Horn of Africa Business Association szerint Szudán egyike a világ azon ritka helyeinek, amely tökéletes feltételeket biztosít a napenergia-termelésnek, akár napelemeket, akár napkollektorokat alkalmaznak. (Aiolus News)
  • Lehetséges 2030-ra a teljes átállás zöldenergiáraLehetséges 2030-ra a teljes átállás zöldenergiáraKét amerikai kutató szerint elméletileg lehetséges 2030-ra a világ 100 %-os átállása a zöldenergiára.Mark Delucchi, a kaliforniai és Mark Jacobson, a Stanford egyetem munkatársa kiszámította, hogy e cél elérése érdekében 4 millió, egyenként 5 MW szélturbinát, 1, 7 milliárd 3 kW-os, háztetőre telepített napelemes rendszert, és mintegy 90. 000 300 MW-os naperőművet kellene gyártani, illetve építeni. (Aiolus News)
  • Európa vezető a zöld energia szektorbanEurópa vezető a zöld energia szektorban2011-ben 4 százalékkal nőtt a zöld energia szektor Európában. Ez a növekedés a szektor eddigi fejlődéséhez képest szerény mértékűnek mondható, azonban még lassú növekedés mellett is az EU a vezető zöld „nagyhatalom” a világban. 2011-ben 99,3 milliárd dollárt fektettek Európában tiszta energiába, míg az Egyesült Államokban és Kínában az ágazatba való befektetés mértéke alacsonyabb volt, előbbi országban 48 milliárd dollár, az utóbbiban 45,5 milliárd dollár. (euvonal.hu)
  • Zöld árammal működik a SzentkirályiZöld árammal működik a SzentkirályiA Szentkirályi Ásványvíz Kft. és az MVM Partner közötti megállapodás alapján a magyar ásványvízgyártók közül elsőként a Szentkirályi zöldenergiát használ fel termékei gyártása során az üzem teljes működéséhez. Az MVM Partner ZRt. Zöldáram programjának első együttműködőjeként a piacvezető ásványvízmárka tulajdonosa és a megújuló energiaforrásból származó villamos energiát biztosító cég vezetője ma aláírta az erről szóló megállapodást. (hvg.hu)
NRGENS