Zöldenergia
Minden félelmünk ellenére lettünk zöldebb áramtermelőkMinden félelmünk ellenére lettünk zöldebb áramtermelők

Az előző évhez viszonyítva 2015-ben tovább növekedett a megújuló és hulladékalapú villamosenergia-termelés, derül ki Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) kötelező átvételi rendszer (KÁT) 2015. évi alakulásáról készített beszámolójából. (hvg.hu)


  • Megszüntetnék a finnek a szénfelhasználást

    A finn kormány csütörtökön bejelentette, hogy az üvegházhatást előidéző gázok visszaszorításának érdekében 14 éven belül teljesen megszüntetik a szénfelhasználást, felére szorítják vissza az olajimportot és jelentősen növelik az elektromos járművek számát az utakon. (24.hu)


  • Több zöldenergiáért lobbiznak a nemzetközi multik

    Miután a kiszivárgott információkból kiderült, a megújuló energiák fejlesztése az úgynevezett téli csomag szerint már nem lesz kiemelt fontosságú téma, több multinacionális társaság, köztük a Google, az Unilever és az IKEA is csatlakozott a csomag módosítását kezdeményezőkhöz. (energiainfo.hu)


  • Zöldenergia nélkül nehéz lesz a fejlődésZöldenergia nélkül nehéz lesz a fejlődésA kelet-közép-európai országok hatalmas utat tettek meg az elmúlt 25 évben, és ez jelentős potenciált jelent a jövőben, az integráció-ellenes retorika azonban hibás lépésekhez vezethet a felzárkózóban lévő gazdaságokban - hangsúlyozta az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) elnöke a bank által rendezett konferencián csütörtökön, Budapesten. (tozsdeforum.hu)
  • Németország megduplázza a megújuló energia kapacitásátNémetország megduplázza a megújuló energia kapacitásátTöbb hónapos belső vita után a német koalíciós kormány hétfőn megállapodott bevezetendő klíma-védelmi intézkedésekről. Az ellenzék szerint azonban a tervek igen visszafogottak. (figyelo.hu)
  • Áramtermelésben már világelső a zöldenergiaÁramtermelésben már világelső a zöldenergiaAz elkövetkező öt évre vonatkozóan megemelte a megújuló energia felhasználásának növekedésére vonatkozó előrejelzéseit a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), 2021-re az áramtermelésen belüli részarányuk 28 százalékra nőhet. (portfolio.hu)
  • Adókedvezményekkel támogatják a megújuló energiátAdókedvezményekkel támogatják a megújuló energiátA Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) javított a megújuló energiaforrások felhasználására vonatkozó ötéves előrejelzésén, miután 2015-ben a teljes globális energiafogyasztásnak már 23 százalékát tette ki ez a szegmens. (tozsdeforum.hu)
NRGENS