Zöldenergia
A nap videója: amikor a hűtőtornyok összerogynak a teadélután alattA nap videója: amikor a hűtőtornyok összerogynak a teadélután alatt

Üdítően kreatív filmben szólítja meg a lakosságot a zöldenergia mellett lándzsát törő angol Ecotricity. Szerintük porba kell dönteni a hat nagy brit energiaszolgáltatót, és nem csak azért, mert kedvükre variálnak a tarifákkal, hanem mert tesznek az ügyfélszolgálati oldalra, a környezetkímélő energiafajtákat pedig úgy kezelik, mintha nem is léteznének. Ennél látványosabban talán nem is lehetett volna hangot adni ennek a kritikának. (life-style.hu) + (VIDEÓ!)


 • Növekszik a bizalom a megújuló energia iránt

  2011-ben tovább növekedett az érdeklődés a megújuló energia iránt, amelyet immáron a fosszilis források valódi alternatívájának tartanak. Annál is inkább mivel azok egyre költségesebbek, a nukleáris energia pedig amellett hogy költséges, óriási biztonsági kockázatokkal is jár, mint azt az elmúlt tavaszi japán fukusimai baleset tragédiája is bizonyította. (Aiolus News)


 • Zöld Olimpia 2012

  A General Electric beszámolót hozott nyilvánosságra a londoni olimpiáról, amelyben ismertetik azt az infrastruktúrát és ökológiai intézkedéseket a Kézilabda Arénától kezdve, amely 70 %-al képes csökkenteni a vízfogyasztást, egészen a hidrogénnel üzemelő taxikig. Lehetséges fenntartható módon élni, amit bizonyítanak azok az építkezések, amelyek az idei nyári Olimpiai Játékokra készülnek el, s amelyeket egy sor, környezetvédelmi szempontból döntően korrekt infrastruktúrával, és technológiával szerelnek fel. (Aiolus News)


 • Az EBB zöldenergiával támogatja BristoltAz EBB zöldenergiával támogatja BristoltAz Európai Beruházási Bank 2. 5 millió font sterlinggel finanszírozza Bristol város megújuló energiával történő fejlesztését. Az energiaszolgáltatóknak, a megújuló energia és az energia hatékonyság fejlesztésére irányuló megvalósíthatósági tervezete hozzájárul kb. 1000 munkahely létrehozásához. (Aiolus News)
 • zHome Seattle-benzHome Seattle-benSzénsemleges, 40% víz megtakarítású, helyben reciklált anyagok, innovatív napelemek és technológia alakítanak át 10 rezidenciális épülettömböt, zéróenergiájú fenntartható közösséggé. (Aiolus News)
 • Gyorsabb megtérülés - Magasabb gázár mellett érdemes zöldre váltaniGyorsabb megtérülés - Magasabb gázár mellett érdemes zöldre váltaniRövidebb lehet az alternatív energia beruházások megtérülési ideje – a Panasonic magyarországi képviselete szerint ez az egyik következménye az idei gázáremelkedésnek. Idén januárban tíz százalékkal emelkedett az orosz importgáz ára, amely a forint dollárhoz viszonyított árfolyamának mintegy húszszázalékos gyengülésével együtt – szakértők szerint – mintegy harminc százalékos gázáremelést tett volna indokolttá. (vg.hu)
 • Brit zöldalap a harmadik világ megújuló energiáiértBrit zöldalap a harmadik világ megújuló energiáiértHárom milliárd fontos alapot hoz létre Nagy-Britannia a harmadik világ országainak zöldenergetikai fejlesztésére – jelentette be Andrew Mitchell brit nemzetközi fejlesztési miniszter a davosi világgazdasági fórumon.A támogatás nem csupán a konkrét, megújuló energiákkal működő erőművek építésére, hanem kutatásokra és új tervek kidolgozására is vonatkozik. (Aiolus News)
 • Kiváló évet produkált a megújuló energiaKiváló évet produkált a megújuló energiaReuters beszámolója szerint tavaly 40 százalékkal, 38,2-ről 53,5 milliárd dollárra nőtt világszerte a megújuló energiaforrásokhoz kapcsolódó üzletek értéke 2010-hez képest. Ebbe a körbe tartozik minden, a nap-, a szél-, a biomassza-, és a vízi energiához, valamint az energiahatékonyság javításához kapcsolódó befektetés. „A szüntelenül nagyszámú üzlet és a rekord magas összegek jól mutatják a szektor érlelődését” - mondta Paul Nillesen, a Price WaterHouse Coopers munkatársa. „Ezt a trendet még inkább figyelemre méltóvá teszi a piacon, valamint a megújulókhoz köthető kormányzati politikák esetében tapasztalható bizonytalanság” - tette hozzá. (kitekinto.hu)
 • „Zöld gimnázium” Róma külvárosában
 • Bioüzemanyag vízből és széndioxidból
 • Ahol működik az ökokapitalizmus
NRGENS