Zöldenergia
India zöldenergia piacán terjeszkedne az EdFIndia zöldenergia piacán terjeszkedne az EdF

Az EdF jelentős, 2 milliárd dolláros befektetést tervez az indiai zöldenergia iparban. A francia állami társaság elszánt, jóllehet az árak csaknem 30 százalékkal csökkentek az elmúlt öt évben. Erről Antoine Cahuzac, az EdF vezérigazgatója beszélt a The Economic Times-nak. (energiainfo.hu)


  • Te fizetnél többet a környezetbarát áramért?

    Az osztrákok igen, ennek megfelelően az ökoáram-felhasználás mértéke is nőtt az elmúlt évben. Az E-Control beszámolója szerint tavaly 15,9 százalékra nőtt az ökoáram-felhasználás mértéke az azt megelőző évi 14,5 százalékról, vagyis ennyi szél-, vízerőmű és más megújuló forrás termelte energiát használtak az osztrákok. (privatbankar.hu)


  • A legnagyobb autógyártó cég is kizárólag tiszta energiát használna a jövőben

    A tervek szerint az amerikai General Motors 100 százalékban megújuló energiaforrások felhasználásával fogja fedezni gyáregységei energiaigényét 2050-re. Az autógyárnak 59 országban vannak telephelyei, ezek mind károsanyag-kibocsátás mentes módszerrel előállított energiát fognak használni. (smartinvest.hu)


  • A fenntartható energiamenedzselés versenyében nincsenek vesztesekA fenntartható energiamenedzselés versenyében nincsenek vesztesekA globális energiapolitika fokozatosan változik. Az elöregedett, kevéssé hatékony fosszilis erőműveket szép lassan felváltják a magas hatásfokú egységek vagy a megújuló energiaforrásokat kiaknázó létesítmények. (chikansplanet.blog.hu)
  • Csak a megújulókat szeretik a befektetők Csak a megújulókat szeretik a befektetők Nyolc százalékkal csökkentek a globális energiaipari befektetések 2015-ben a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) adatai szerint, alapvetően az alacsony olaj és földgázárak okán, viszont a csökkenő költségek és a változatlan kormányzati támogatás miatt a megújulók lendületet töretlen. (energiainfo.hu)
  • A Brexit miatt késnek a brit zöldenergia beruházásokA Brexit miatt késnek a brit zöldenergia beruházásokA brit uniós tagságról szóló népszavazás miatt késik a döntés a szigetország tiszta energiamegoldások ösztönzését szolgáló csomagjáról. A terv, hogy a széltől egészen a nukleáris termelésig ösztönözzék a befektetőket CO2 kibocsátásmentes megoldások fejlesztésére. (energiainfo.hu)
  • Svédország is nagy összegekkel támogatja a megújuló-energetikátSvédország is nagy összegekkel támogatja a megújuló-energetikátA fenntartható fejlődés és a károsanyag-kibocsátás érdekében Svédország is csatlakozik a megújulóenergetika iparába nagy összeget befektető nemzetek közé. Kedden jelentették be, hogy 1,53 milliárd dollárt költenek majd megújulóenergetikai projektekre 2017 és 2020 között. (smartinvest.hu)
NRGENS