Zöldenergia
Az idegenforgalomban is előretör a megújuló energia és a környezetvédelemAz idegenforgalomban is előretör a megújuló energia és a környezetvédelem

A felmérések szerint az utazóközönség a szállásfoglalásnál már azt is figyelembe veszi, hogy a hotelek közül melyik a leginkább környezettudatos, használnak-e megújuló energiaforrásokat és milyen egyéb módon takarékoskodnak. Az utazók is jobban ügyelnek az energiatakarékosságra, nem felejtik évge a villanyt, környezettudatosabban viselkednek az utazás során.


  • Elektromos autó gyártás Magyarországon

    A Reva Electric Car gyártója akár Magyarországon is gyárthatja a jövőben a most még Indiában készülő kis villanyautókat. Az állami támogatások mellett a piaci szempont is szerepet játszik a gyár telepítésének helyszínválasztásakor. Amennyiben hazánkba hozzák a gyártást, úgy 200 új munkahely is létesülne a gyárban. Az elektromos autó viszonylag drága, de a jövőben az ilyen elven működő autók várhatóan keresettebbek lesznek.


  • Sikerdíjas pályázatírás az Energiacentrum.com pályázatíró partnerétől

    A hazai és az uniós pályázatok megírásában segít partnerünk egyedülálló módon úgy, hogy az elnyert pályázatok esetén utólagosan, sikerdíjas rendszerben számolhat el az elvégzett munka díjával. Megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos beszerzésekre, megvalósításokra szinte folyamatosan rendelkezésre állnak források. Nem kell tehát előre fizetni a pályázatíásért, így a pályázatíró partnerünk is érdekelt a közös sikerben.


  • Pályázati támogatás a napenergiára, szélenergiára és más megújuló energia hasznosító eszközökre Romániában isPályázati támogatás a napenergiára, szélenergiára és más megújuló energia hasznosító eszközökre Romániában isA megújuló energia felhasználásának eszközeit nagyon kedvező pályázati rendszerben támogatják Romániában. A beruházás értékének akár 50 %-át is kifizetik utófinanszírozó konstrukcióban. A létrehozott beruházásnak a nagyvállalkozó pályázó esetében legalább 5 éven keresztül üzemelnie kell, mig a kis, közepes vállalatoknál ez az idő intervallum 3 év.
  • Szén-dioxid kvóta, akár magánszemélyeknek isSzén-dioxid kvóta, akár magánszemélyeknek isA Magyar Természetvédők Szövetsége személyes szén-dioxid kvóta rendszer bevezetését javasolta. Az elképzelést mindegyik parlamenti párt támogatná, melyben egy bankkártyához hasonló eszközzel lehetne nyomon követni a magánszemélyek gáz, üzemanyag és egyéb fosszilis energiahordozók felhasználását. A tervezett rendszer a lakosságot is jobban ösztönözné a környezetbarát szemlélet gyakorlatra való átültetésében.
  • Gyorsan feltölthető és újratölthető villamos autókGyorsan feltölthető és újratölthető villamos autókAz elektromos autók elterjedésének hátráltató tényezői közül az egyik az, hogy a villamos energia tárolására szolgáló eszközök, különböző akkumulátorok újratöltésének ideje viszonylag hosszú. Ennek a problémának a kiküszöbölésére lehet megoldás az un. redox akkumulátor, melyben a lemerült telepek elektrolitját lehet cserélni, így gyorsan újratölthető az autó energiakészlete.
  • Lassan terjed a geotermikus energia, hiába a kedvezőbb tarifaLassan terjed a geotermikus energia, hiába a kedvezőbb tarifaA körülményektől függő beruházási költség megtérülési ideje jó esetben is 15 év körül van, ezért inkább a tásasházak vagy nagyobb épületek esetében választják ezt a fűtési módot. A megújuló energiaforrásokra alapozott fűtést támogatja jövőre a legalacsonyabb 5%-os Áfa adókulcs. Sok szempontot kell megvizsgálni egy fűtési rendszer kiválasztásához így a felmérés során kiderülhet melyik a legjobb az adott helyszínen.
NRGENS