Zöldenergia
Energia auditálás, energiapasszusEnergia auditálás, energiapasszus

Energia auditálás, energiapasszus, zöldkártya lakásokhoz, lakcímke. Az épületek energetikai jellemzőinek vizsgálata, kategórizálása. Az energia auditálás során felmért épület aktuális állapotából kiindulva javaslattétl is történik arra utalva, hogyan, milyen pótlólagos ráfordításokkal lehet gazdaságosabbá tenni az energiafelhasználást. Új építésű házak esetén ígéretesebb lehet a beavatkozás, legyen az bármely megújuló energiaforrás felhasználása vagy más hatékony elgondolás.


 • Energiatakarékosság, energiahatékonyság, energiagazdálkodás

  Energiatakarékosság, energiahatékonyság, energiagazdálkodás, energia auditálás, energiapasszus, lakcimke, hőszigetelés, megújuló energiaforrások alkalmazása. Az egyre dráguló energiahordozók rákényszerítenek mindenkit az energiatakarékosságra. Milyen módon tudunk hatékonyabban gazdálkodni az energiával? Milyen megújuló energiaforásokat és hogyan tudunk hatékonyan hasznosítani? Vannak -e újabb irányok, lehetőségek, alkalmazások a jövő energiafelhasználásához? Hosszútávú döntéseink megalapozott információkra kell épüljenek.


 • Vízenergia

  Vízenergia hasznosítása, vízenergiát hasznosító eszközök, hazai és külföldi vízenergia potenciál. A vízenergia a legnagyobb súlyú potenciál a megújuló energián belül. A világ villamos energia termelésének 20%-át adja. Nézzük meg részletesen is, milyen eszközökkel tudjuk a vízenergiát hasznosítani. Hogy tették ezt régebben, és jelen korunkban. A vízenergia, mint energiatároló, további megújuló energiát hasznosító berendezésekhez kapcsolható. A szélenergia időszakos megjelenésének kiegyensúlyozásában játszanak szerepet a tározós erőművek. Ez egy tipikus kapcsolódási pont a vízenergia és egy másik megújuló energiaforrás összehangolására.


 • Napelemgyártás napjainkbanNapelemgyártás napjainkbanEgyre több cég áll rá a napelem gyártási tevékenységre. A napelem keresett cikk, ami ösztönzi a gyártókat, hogy ebben a perspektívikus iparágban tevékenykedjenek. A napelemek gyártása több technolóiai fázisra osztható. Különböző napelem típusok, más-más módon állíthatók elő. A kutatás fejlesztés eredményeképpen egyre nő a hatásfok és egyre csökken a gyártási költség.
 • napelemes mobiltelefonnapelemes mobiltelefonNapelemes mobiltelefont fejlesztett ki a Sharp. A napelemek megjelennek a lg különfélébb termékekben, így már a mobiltelefonokban is. Ennek a felhasználási területnek előnye, hogy a telefonba épített napelem automatikusan feltölti a készüléket, így ahol más töltési lehetőség nincs, a napsugárzást használhatjuk áramtermelő funkcióként. A napelemes mobiltelefonok elterjedése várható, így egyre több készülékben találkozhatunk a jövőben alapfunkciós napelemes töltőkkel.
 • A Maldív-szigetek lesz az első szén-dioxid-semleges nemzetA Maldív-szigetek lesz az első szén-dioxid-semleges nemzetAz 1,1 milliárd dollárt felölelő terv 155 darab szélturbina felállításáról szól, amelyek mindegyike 1,5 megawattnyi energiát termel, és ezzel fél négyzetkilométeren elterülő napelemet lát el, amely kielégíti a szigetvilág 385 ezer fős lakosságának igényeit.
 • Greenpeace tüntetés a zöld beruházásokértGreenpeace tüntetés a zöld beruházásokértGreenpeace tüntetés a zöld beruházásokért. A Greenpeace ismét felvállalta, hogy aktivistái által rámutat egy problémára, amely akadályozza a megújuló energiák további térnyerését. Rámutattak arra, hogy a támogatások, pályázatok kiírásának késleltetése mennyire káros az ágazat fejlődése szempontjából. A napenergia, szélenergia, biomassza energia további térnyerését fokozhatná, ha a kormány az erre fordítható forrásokkal nem késlekedne.
 • Szolár akkumulátorokSzolár akkumulátorokSzolár akkumulátorok. Az ilyen elnevezésű akkumulátorok jellemzője, hogy kifejezetten a megújuló energiás áramtermelő eszközök, napelemek, szélgenerátorok használatához fejlesztették ki. Megerősített szerkezetűek, amely lehetővé teszi a ciklikus üzemmódot, a jó mélykisülés tűrést. A szolár akkumulátorok a szigetüzemű napelemes rendszerek részeként hosszú távon megoldást nyújtanak az energia tárolására. Az élettartam természetesen a használattól is függ , de általában 6-8-10 évre is tehető. A napelemes, szélgenerátoros rendszerekhez ezt a fajta akkumulátort ajánljuk és az ilyen rendszereknél mindenkit lebeszélünk az autó akkumulátorok beépítéséről, mert azok más üzemmódra vannak kifejlesztve, így megújuló energiás felhasználáskor gyorsan tönkremennének. Szolár akkumulátorok széles választékával várjuk webáruházunkban, ahová az alsó webshop linken keresztül tud belépni.
 • Első nyilvános hidrogén üzemanyag állomás Németországban
 • Elektromos repülőgép
 • A szélenergia potenciálja jócskán meghaladja a szükségleteket
 • Napelemmel tölthető elemekNapelemmel tölthető elemekA napelemek segítségével tölthető elemek és telepek a gp-től. A napelemekkel tölthető telepek vagy alakjukban hasonló akkumulátorok egyre inkább kezdikkiszorítani a piacról a környezetre káros szárazelemeket. Az újybb fejlesztés is ebbe az irányba hat.
 • Villanyautók első keszthelyi futama
NRGENS