Zöldenergia
Támogatások és szemléletváltás a fenntartható energiatermelés érdekébenTámogatások és szemléletváltás a fenntartható energiatermelés érdekében

A Nemzetközi Energiaügynökség nemrégiben kiadott elemzése szerint globális szinten a megtermelt energiamennyiség 13,8 százalékát megújuló energiaforrások szolgáltatták a 2014-es évben. A primer energiahordozókra vonatkozó számokat vizsgálva megtudhattuk, hogy ez a mennyiség 2,6 százalékkal több, mint 2013-ban. (smartinvest.hu)


  • Kiszeretnek a németek a zöldáramból?

    Egyre kevesebben hajlandóak Németországban megfizetni az ökoáram "tiszta lelkiismereti" felárát - állapítja meg az Energie & Management szaklap megbízásából készült felmérés. (napi.hu)


  • Románia 360 milliárd dolláros uniós támogatással alakítja át energiaiparát

    Az Európai Beruházási Bank (EBB) 360 milliárd dollárral támogatja Románia megújulóenergetikai törekvéseit, és további 21 millió dollárt szán ezen projektek egyéb szolgáltatásaira. Románia 2016 végére a megtermelt energia mennyiségét 12,15 százalékban megújuló energiaforrások felhasználásával szeretné fedezni. (smartinvest.hu)


  • A napenergia, ami akkor is működik, ha nincs napsütésA napenergia, ami akkor is működik, ha nincs napsütésA szolárpanelek mellett a másik, az ún. koncentrált napenergia technológia komoly növekedés előtt állhat, a rendszer mellett nem kisebb ország tette le hosszú távon a voksát, mint Kína - írja a Climate Progress. A rendszer nagy előnye, hogy akkor is tud áramot termelni, ha a nap nem süt. (portfolio.hu)
  • Nyugat-Európa készen áll a villamosenergia-hálózatok fejlesztéséreNyugat-Európa készen áll a villamosenergia-hálózatok fejlesztéséreA holland TenneT Holding BV áramszolgáltató vállalat 6,63 milliárd dollárt szán a villamosenergia-hálózatok átalakítására a következő 10 év során, ami nagy lendületet adhat az ország tengeri- és szárazföldi szélenergia-iparának is. (smartinvest.hu)
  • Így gyarapodott a brit megújuló-energetikai ipar 2016 első negyedéve soránÍgy gyarapodott a brit megújuló-energetikai ipar 2016 első negyedéve soránNagy-Britannia összesen 25,1 százalékban termelt villamos energiát megújuló energiaforrásokból 2016 első negyedéve során. A kormányzati statisztikák szerint ez az érték 2,3 százalékkal kevesebb, mint az előző negyedév során, amiért a hatékonyság szempontjából kevésbé megfelelő időjárás tehető felelőssé. (smartinvest.hu)
  • Mi lesz a zöld energiával, ha kihátrál az állam?Mi lesz a zöld energiával, ha kihátrál az állam?Óriási tempóban özönlik a pénz a megújuló energiaforrásokra épülő iparágakban, tavaly közel 300 milliárd dollár érkezett ide. A legnagyobb kérdést viszont sokak számára az jelentheti, hogy milyen hatással lesz mindez a hagyományos technológiákra. (alapblog.hu)
NRGENS