Zöldenergia
Az új támogatási rendszer segíti a zöldenergia arányának növekedésétAz új támogatási rendszer segíti a zöldenergia arányának növekedését

A megújuló energiaforrásokból származó villamosenergia-termeléshez nyújtott új támogatási rendszer elősegíti, hogy a teljes hazai áramfelhasználás 14,65 százalékát megújuló energiaforrásokból állítsák elő. (nrgreport.com)


  • Te tudtad, hogy így is termelhetsz áramot?

    Elzárt települések, tanyák, átmeneti szállások környezetbarát energiaellátására ad tökéletes megoldást az E.ON energiakonténere. A cég fejlesztését Greenovációs Díjjal jutalmazták. (tozsdeforum.hu)


  • Komolyan gondolják az elképesztő tervet

    A világ minden pontján terjeszkedésbe kezdett a kínai áramszolgáltató cég, amely negyven év alatt egyetlen hatalmas hálózattá akarja egyesíteni a világ elektromos rendszereit, amelyet szinte korlátlan zöldenergiával táplálna. (napi.hu)


  • Máshogy támogatnák a megújuló energia termelésétMáshogy támogatnák a megújuló energia termelésétÚj rendszert kell kidolgozni a megújuló energiaforrásból származó villamosenergia-termelés támogatására, mert a jelenlegi rendszer nem egyeztethető össze az uniós belső piaci előírásokkal - erről a nemzeti fejlesztési miniszter nyújtott be törvénymódosító javaslatot. (portfolio.hu)
  • Zöldebb szabályozást várnak az európai megújulós szövetségek Brüsszeltől Zöldebb szabályozást várnak az európai megújulós szövetségek Brüsszeltől A megújuló energiaforrások fejlesztését támogató szabályozási változásokat sürget Brüsszelben a zöldenergia ipar, mert úgy vélik egy nemrég nyilvánosságra hozott, az Európai Bizottságnak szánt dokumentumban, hogy a mai reguláció alapvetően a hagyományos energiapari tevékenységeknek kedvez. (energiainfo.hu)
  • Japán – paradicsom az európai zöld tech-cégeknekJapán – paradicsom az európai zöld tech-cégeknekA megújuló energiák piaca robbanásszerűen növekszik, ez a trend várhatóan folytatódni fog. Milyen lehetőségeket tartogat ez az európai vállalatoknak, milyen technológiákra van szükségük a japán cégeknek? (euronews.com)+(VIDEÓ!)
  • 2050-re teljesen kizöldülhet az energiatermelés2050-re teljesen kizöldülhet az energiatermelésHa a világ energiamixében 2030-ig megduplázódna a megújuló energia aránya, akkor globálisan évente mintegy 4,2 billió dollárt spórolhatnánk – derül ki Nemzetközi Megújuló Energia Ügynökség, az IRENA legújabb, 40 országnak készült útmutatókkal teli tanulmányból. (origo.hu)
NRGENS