Zöldenergia
Furcsa üzletet kötött egy telekomcég a hazai árampiaconFurcsa üzletet kötött egy telekomcég a hazai árampiacon

Feltűnést keltett a hazai árampiacon, hogy egy nagy távközlési társaság Bulgáriából kezdett megújuló forrásból származó áramot importálni - közölte a Világgazdaság. (hvg.hu)


  • Öt magyarországnyi zöldenergiát fogyasztanak a németekÖt magyarországnyi zöldenergiát fogyasztanak a németekAz össz-energiafogyasztásuk harmadát a németek már megújuló energiaforrásból biztosították: a szél- és a napenergia munkára fogása mellett brutális méretű a biomassza-termelés is. Emiatt állt elő az a helyzet, hogy a prognózisokban már az szerepel, hogy nincs jövője a hagyományos erőműveknek. (hvg.hu)
  • Nem látszik a zöldenergia fejlesztésének irányaNem látszik a zöldenergia fejlesztésének irányaÖsszeállt a hazai zöldáramtermelés EU-konform ösztönzési koncepciója. A kötelező átvételi rendszer Metár néven futna tovább, a támogatási pályázatokon nem a legolcsóbb győzne. (vg.hu)
  • Indiában leálmodtak minket a térképrőlIndiában leálmodtak minket a térképrőlAz egyik független villamosenergia termelő szájából Indiában most úgy hangozhatna a "Merjünk nagyot álmodni!", hogy megteremtik a lehetőségét annak, hogy 3 hónap alatt magyarországnyi méretű új szélenergia-kapacitással növekedjenek. (hvg.hu)
  • Hátszelet kaphat a zöldenergiaHátszelet kaphat a zöldenergiaIsmét ártámogatásban részesülhet a megújuló energiaforrásból nyert áram, a nagy kérdés, hogy ki állja majd ennek a számláját. A lakosság rezsije nem nőhet, a vállalati szférára hárulhat nagyobb teher. (vg.hu)
NRGENS