Zöldenergia
Az új erőművek fele megújuló energiát biztosítAz új erőművek fele megújuló energiát biztosít

Megújuló energiát biztosított 2014-ben az összes új erőmű közel fele, ami „egyértelműen jelzi, hogy folyamatban van” egy tiszta energia felé történő átmenet – közölte a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA). (mno.hu)


  • Zöldenergia: fordulat vagy forradalom? Zöldenergia: fordulat vagy forradalom? Az amerikaiak Clean-energy revolution néven emlegetik a zöldenergia világméretű és robbanásszerű térnyerését. Magyarországon zöldforradalom vagy zöldenergia-forradalom címkéket ragasztgatunk rá, csak a folyamat vitathatatlan élharcosai, a németek maradtak meg a visszafogott Energiewende (energiafordulat) kifejezésnél. (innoteka.hu)
  • A jövő mégis elkezdődött - itt az újabb áttörésA jövő mégis elkezdődött - itt az újabb áttörésÚjabb csapást mért az alternatív energia a hagyományos energiahordozókra: a szél- és a napenergia aránya ugyan még kicsi az energiatermelésben, de máris megdrágították a hagyományos áramtermelést és ez a folyamat gyorsulni fog. Ráadásul a világ minden országa haszonélvezője lehet a nagy váltásnak. (napi.hu)
  • A svédek nemet mondtak a szénreA svédek nemet mondtak a szénreMeglehetősen komolyan veszi a svéd kormány a megújuló energiás célokat: ők akarnak lenni az első fosszilis tüzelőanyag-mentes nemzet a világon. Azt is gyorsan kiszámolták már, hogy ehhez mennyi extra kiadásuk lesz. (hvg.hu)
  • Újraindult a villamosenergia-termelés a szakolyi biomassza erőműbenÚjraindult a villamosenergia-termelés a szakolyi biomassza erőműbenÚjraindult a folyamatos villamosenergia-termelés a szakolyi biomassza erőműben, amely az első zöldmezős ilyen beruházásként készült el 2009-ben, de évek óta gazdasági problémák miatt üzemeltetési gondokkal küzdött - jelentették be az erőmű új tulajdonosai pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben. Biogázerőmű épült Vajszlón. (hirado.hu)
NRGENS