Zöldenergia2012 január 13

Philadelphia is zöldül

Philadelphia is zöldül

Philadelphia városa egy olyan átminősítő programot fogadott el, amellyel a régió vagy talán az egész ország legnagyobb ökológiai zónájává válik. A város East Falls negyedéről van szó, amelyet átalakítanak az Onion Flats tervező iroda fejlesztési tervei alapján. Az iroda olyan lakónegyedet tervezett, amely tökéletesen megfelel az úgynevezett passzív háznak, amely a hagyományoshoz viszonyítva 90 %-os energetikai megtakarítást tud elérni. (Aiolus News)

A fűtéssel, a hűtéssel és az elektromos energiával összefüggő termelés helyben történik az egyes házakra telepített napelemeknek, számtalan zöld területnek, tetőkertnek köszönhetően, amelyekkel fel lehet fogni az esővizet és megtisztítva visszajuttatni a hálózatba.

A „The Ridge”-nek elnevezett terv azért született, hogy új életet adjon a városnak, új területek beépítése nélkül, csupán a meglévők minőségi feljavításával. Ebbe beleértendő a közösségi közlekedés is. Mind a 126 ház és a 8.700 négyzetmétert elfoglaló kereskedelmi központ sűrű közlekedési hálózattal, kerékpárutakkal, gyalogosoknak fenntartott utakkal lesz összekötve, hogy a minimumra csökkenjen a magánautók használatának igénye. Ez utóbbiakat egyébként, villanyautók válthatják fel, amelyeknek megfelelő töltési hálózat áll majd rendelkezésére.

Ezt a fajta átalakítást a továbbiakban az egész régióra ki akarják terjeszteni.


HirdetésForrás: Aiolus News

NRGENS